Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Chorvatsku se ztratili dva čeští turisti: Našli tělo mrtvého muže, jde o Zdeňka (47)?

Našli Zdeňkovo tělo?
Našli Zdeňkovo tělo?  (Autor: Foto Chorvatská policie)
Autor: ČTK, sch - 
29. července 2013
11:18

Měl to být hezký výlet, ale skončil tragicky. Dva čeští turisté se vydali do chorvatských hor, ze kterých se už domů nevrátili. Jedno tělo našli už v sobotu, dnes s největší pravděpodobností našli mrtvého Zdeňka (47).

Chorvatská horská záchranná služba (HGSS) sdělila, že tělo záchranáři objevili vysoko v pohoří Biokovo pod jedním útesem přibližně půldruhého kilometru od vesnice Topići.

Český turista, který vyrazil na cestu už ve čtvrtek brzy ráno, podle všeho sešel z cesty a zabloudil a zřejmě spadl. Přesnou příčinu smrti a totožnost určí pitva ve Splitu, kam má být mrtvý přepraven.

Po Zdeňkovi pátralo od pátku na padesát lidí. Pomáhali jim speciálně vycvičení psi a nasazena byla i helikoptéra. Hledání ztěžovalo jednak velké vedro, jednak velikost a mimořádně těžká přístupnost prohledávaného terénu, plného skalních útesů a roklí.

V pátek našli záchranáři v Biokovu nad obcí Živogošće tělo jiného, padesátiletého Čecha. I on se vydal sám a nedostatečně vybaven na túru do hor. Předpokládá se, že dostal srdeční infarkt, přesnou příčinu smrti ale určí až pitva.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi