Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kickboxera umlátili na diskotéce: Brácha mu k narozeninám nechal postavit sochu anděla!

Autor: sch, Čas.sk - 
29. července 2013
10:51

Život Ladislava „Doky“ Tótha (†33) skončil tragicky minulý rok, kdy ho skupina násilníků umlátila k smrti na diskotéce. Od té doby na něj všichni vzpomínají jenom v dobrém, jeho bratr Štefan mu k nedožitým 35. narozeninám nechal postavit sochu anděla.

Zesnulého mistra světa v kickboxu stráží anděl s tváří smrtky. Socha měří 2,5 metru a dohlíží tak na celý hrob, ke kterému často chodí Dokyho bratr Štefan. „Lacko si zaslouží výjimečnou vzpomínku, protože byl jedinečný. Lidi měl rád, hodně toho ve sportu dokázal a jeho odkaz mladým zůstává živý,“ řekl Novému Času.

Obrovský anděl z mramoru

Na místě, kde našli Dokyho tělo, nechal jeho brácha Štefan postavit velký kříž, hrob pak stráží velká socha anděla z mramoru. „Slouží k uchování památky. Je z mramoru a jeho kamarád, sochař Otto Szabó z Hostovic, ji vyráběl zhruba čtyři měsíce. Znázornil jeho podobiznu a andělského strážce s tváří smrtky,“ říká Štefan.

Kickboxera ubili na diskotéce

Mistra světa v kickboxu ubila na diskotéce banda násilníků, dva ze tří podezřelých jsou romské národnosti. Na zábavě se bavil s bratrem a dalšími kamarády, když ho začali mlátit a kopat, později ho odvlekli do jiné místnosti. Ani přes obrovské zkušenosti z ringu se jim nedokázal ubránit. Soud s podezřelými bude pokračovat v srpnu.

zadnice ( 30. července 2013 08:44 )

U cigošů zcela normální jednání!

rukka ( 30. července 2013 06:55 )

kdo ví, jak to bylo - třeba je anděl celou dobu prudil a machroval, až se někdo vožral a sejmul ho - tak asi nějak to mohlo být. že by byl kickboxer anděl???, to asi bude trochu velká blbost??!!

xxyy ( 29. července 2013 19:38 )

To není z Výkřiku, to je maska Smrtě z Pratchettovy Maškarády. V článku je uvedeno, že jde o anděla s tváří smrti

587587 ( 29. července 2013 12:11 )

Proč má ten anděl nasazenou masku z Výkřiku?

korejs ( 29. července 2013 12:10 )

To je sicé smutné,ale kdy byli v tu chvíli kamaradi a bratr

Zobrazit celou diskusi