Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neuvěřitelná nehoda v Praze: Pacient na nosítkách vyjel za jízdy ze sanitky

Autor: tbc - 
3. července 2013
16:26

Pacienta na nosítkách vytrousila sanitka u nemocnice IKEM v Praze. Stalo se to při rozjezdu auta na křižovatce. Pacientovi se naštěstí nic nestalo.

„Přijali jsme oznámení o tom, že z jedoucí sanitky vyjel na nosítkách pacient. Hlídka na místo vyrazila, ale nikdo nechtěl nic hlásit a nikdo nepodal žádné oznámení,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.

Ke kuriózní nehodě došlo zřejmě vinou technické závady na zámku nosítek. Ten se uvolnil a nosítka vyjely zadními dveřmi a zůstaly za rozjíždějícím se autem. „Pacient byl převezen na vyšetření náhradním vozidlem, abychom měli jistotu, že se mu nic nestalo,“ řekl serveru Novinky.cz Emil Bisták z Meditransu.

naidka ( 4. července 2013 06:52 )

taky jsem si zagůglila: Chování Čechů vs. chování Moraváků -------------------------------------------------------------------------------- Poslední tři dny jsem strávil na Moravě - vlastně jsem tam poprvé v životě byl dýl než několik hodin při průjezdu a napadlo mě jenom zkusit srovnat lidi na Moravě (konkrétně Znojmo - jinde sem ani nebyl) a v Čechách. Lidi na Moravě mi připadaj mnohem víc "říznější". Když se jim něco nelíbí, tak to z nich vylítne, často intenzivnějš, než by sami chtěli. Když zjistí, že se spletli, tak jsou schopní se i slušně omluvit, za což oceňuju. Na druhou stranu, když se věc, která se stala na Moravě (úmyslně nepíši o co šlo) stane Čechovi, tak většinou začne dotyčného pomlouvat u širokýho okolí a házet po něm zlostný pohledy, ale že by otevřel pusu, tak to ne. Když jsem do někoho omylem strčil, tak se ten člověk omluvil ještě mně (to je něco co se mi v středočeskym městě stalo zřídka a v Praze snad nikdy). Lidi se zde v pohodě smířili i s mym pražskym dialektem a nebyl problém si s holkama dělat srandu z jejich žééé, protáhnutýho í apod. V podstatě jsem takhle začal za chvíli omylem mluvit i já Šťastný Tohle jsou moje dojmy z první návštěvy Moravy, ale je mi jasný, že ze tří dnů nemůžu dělat závěry, ale zajímalo by mě, jaký máte zkušenosti Vy.

naidka ( 4. července 2013 06:50 )

Moravané je moc knižní, míň používaný název. Víc se používá Moraváci, tak jako třeba Pražáci namísto Pražané.

cinderella1 ( 4. července 2013 01:16 )

Moravané jsou "jedním z nejstarších národů Evropy". Jejich původní historický spisovný jazyk – staroslověnština – byl po hebrejštině, řečtině a latině čtvrtým liturgickým jazykem. Moravané mají vlastní, bezmála dvanáct set let trvající moravskou historii, vlastní moravské tradice, kulturu i vlastní moravské národní a zemské symboly.

cinderella1 ( 4. července 2013 01:11 )

Moravaci - to je jen lidovy , nespisovny nazev ty lingvist/o/ko/ naidko. Takze jedine Moravane, kdyz uz!! Zdravim vsechny Moravany!

buban ( 3. července 2013 21:59 )

A co za stroj jedes?

Zobrazit celou diskusi