Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zkušený kriminalista o Dahlgrenovi: Stejně ho nakonec pustí!

Autor: simao - 
24. června 2013
15:56

S takovou brutalitou, jako v případě čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích, se setkává i zkušený kriminalista zřídka. Kroutí nad ní hlavou i bývalý brněnský vyšetřovatel Miloslav Jedlička, který u kriminálky pracoval 35 let. Zároveň si však myslí - bestiálního vraha Kevina Dahlgrena stejně nakonec pustí! "Pro policisty je nejhorší pracovat s bláznem," vysvětluje.

U kriminálky sice již nepracuje, přesto se Miloslav Jedlička věnuje vraždám dál. Pomalu a postupně dává dohromady velké kriminální případy Česka i Československa.

Jeho pozornosti samozřejmě neunikl ani případ z Brna-Ivanovic, kde Američan Kevin Dahlgren brutálně zabil v rodinném domě čtyři lidi. Jenže Dahlgren je nyní v USA, kam po brněnském masakru uprchl. A ve vazbě čeká, zda ho propustí na svobodu. Rozhodovat by se mělo u soudu již zítra. 

Nečeká, že ho USA vydají

Čeští kriminalisté by zároveň chtěli vydání Dahlgrena z USA, ale Jedlička to nevidí jako příliš reálné. "Nečekám, že ho Spojené státy do České republiky vydají," říká zkušený brněnský vyšetřovatel serveru deník.cz, kterému poskytl rozhovor.

Ze své kariéry si přitom vybavuje i jeden podobný případ, také z Brna. "Myslím, že to bylo v roce 1986 v Brně. Narkoman tehdy postřílel své kamarády a přítelkyni. A pak doma spáchal sebevraždu. Zabil čtyři lidi. Stopy vedly do brněnských Vinohrad, kde policisté našli i jeho tělo," vzpomíná Jedlička.

Advokát z toho Dahlgrena vyseká?!

Dahlgren však na sebevraždu patrně nepomyslel. Naopak se vydal taxíkem do Vídně a poté odletěl do Washingtonu. Přesto tyhle dva případy něco spojuje. "Vidím ho právě v těch drogách. Já jsem hodně proti nim. Když je člověk psychicky nevyrovnaný a ještě si na to dá pár piv, je neštěstí na světě," myslí si Jedlička.

"O tom, že to pachatel nemohl mít v hlavě v pořádku, svědčí brutalita činu. Stejně jako fakt, že vraždil v rozpětí několika hodin. Násilí se mohlo stupňovat," říká Jedlička.

A dodává: "Pro policisty je nejhorší pracovat s bláznem. Advokát ho z toho pak snadno vyseká. Pokud to dobře sleduji, tak Dahlgren už teď tvrdí, že to neudělal. Takže ho podle mě nakonec propustí na svobodu."

kana2 ( 24. června 2013 17:38 )

to jsou teda sebevrazi když si vypustí 4násobného vraha jestli je na palicu jakože normální člověk by to neudělal tak ještě hůře pro ně

majojo ( 24. června 2013 17:34 )

Ale ty sdnad dovážíme z Kuby, ne? Americké by byly drahé.

majojo ( 24. června 2013 17:34 )

Takže snad jediný přímý důkaz je, žer ho chytěj, jak tahá kudlu z těla oběti - a ani to ne, protože bude tvrdit, a advokát to dokáže, že mu jenom chtěl pomoct? Starej dobrej soudce Lynch!

kana2 ( 24. června 2013 17:32 )

strčte si ty banány do pr.dele když není práce a všechno drahý jako sv.iňa

majojo ( 24. června 2013 17:31 )

Já už ano.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání