Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidiči, pozor! D1 bude dnes v noci zavřená: Kudy objet zavřenou dálnici?

Po tomto dálničním mostě už nikdo neprojede
Po tomto dálničním mostě už nikdo neprojede  (Autor: Blesk – Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
8. června 2013
07:35

Skutečnou prověrkou pevných nervů si projdou o víkendu řidiči na dálnici D1 na Vysočině. Do nedělního rána bude rozřezán a odstraněn na 107. kilometru jeden z dálničních mostů. Dálnice proto bude v obou směrech na 12 hodin zcela uzavřena.

Více než třicetikilometrová objížďka, která šoféry od sobotních dvaceti hodin do neděle osmi hodin čeká, bude pod zostřenou pozorností policie.

„I když jsou práce se snášením mostu naplánovány na noční dobu, nelze vyloučit, že dojde na objízdných trasách k problémům s plynulostí provozu,“ zdůraznil Jan Kostečka, vedoucí krajských dopravních policistů na Vysočině. Na objízdné trase Humpolec – Havlíčkův Brod – exit 112 u Jihlavy mohou řidiče čekat v Havlíčkově Brodě problémy na světelné křižovatce v centru města.

V pátek v poledne pracovníci dopravního značení definitivně uzavřeli provoz přes betonový nadjezd dálnice na 107. km. Ten doposud sloužil především lesníkům při manipulaci s vytěženým dřevem a pro migraci zvířat. Most po rozšíření dálnice bude vybudován znovu.

Chystané dopravní omezení na samotné dálnici D1 pod tímto mostem dálničáři posunuli až na pozdní páteční odpoledne, aby se mezi Prahou a Brnem ještě stačilo přesunout co nejvíce motoristů.

Na exitu 90 u Humpolce a v opačném směru na exitu 112 u Jihlavy v sobotu večer řidiči spatří uzávěru přes celou dálnici,“ řekla Blesku mluvčí krajských policistů Dana Čírtková. „Nájezd na dálnici bude také zcela uzavřen na exitu 104 u Větrného Jeníkova. Uzavřený úsek dálnice budou policisté rovněž monitorovat,“ poznamenala policejní mluvčí.

Objížďka Objížďka | Infografika Blesk

wimr ( 8. června 2013 10:55 )

a půlka z tý sumy se rozkrade, na to vem jed, to my umíme

marie60 ( 8. června 2013 08:37 )

 Čert ví, jak dlouho budou tuhle dálnici opravovat a hlavně, kolik bude stát prachů. Bude to moc velká suma.

Zobrazit celou diskusi