Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Malí Talibánci: Takhle se pětileté děti učí zabíjet!

Takhle se z dětí stávají vojáci
Takhle se z dětí stávají vojáci  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: ČTK - 
23. dubna 2013
14:49

Sotva unesou zbraň a už se z ní učí střílet. Pistole, samopaly, kulomety. Tohle všechno již v raném věku, často i před desátými narozeninami, umí ovládat chlapci ve výcvikových táborech Talibanu. Nebo se to aspoň učí.

Na videu je vidět asi dvacítka hochů oblečených v tradičním oděvu šalvar kamíz, jak srovnaní v úhledných řadách pálí z pistolí, kalašnikovů i těžkých kulometů. Výcvikový tábor se zřejmě nachází v neklidném kmenovém území Vazíristán na severozápadě Pákistánu.

Na záběrech je patrné, jak pro mnohé z chlapců s nevinnými, dětskými tvářičkami je zpětný ráz zbraní tak mocný, že se sotva udží na nohách. Někteří z nich při palbě výkřiky chválí Alláha.

Britský list The Express si všímá, že tváře jistých mladíků jsou na videu rozmazané způsobem, který Taliban používá, když publikuje záběry budoucích sebevražedných atentátníků, kterým jsou od malička vymývány mozky. Mnozí z nich jsou údajně syny "mučedníků", kteří se mají vydat na stejnou cestu smrti jako jejich otcové.

Nahrávku nazvanou Little Commandos (Malí členové komanda) zveřejnila na internetu podle všeho Islámská strana Východního Turkestánu, která má základny v pákistánském Vazíristánu. Předpokládá se, že organizace poskytuje teroristický výcvik pro ozbrojence, kteří pak podporují Taliban při jeho útocích na území sousedního Afghánistánu.

namoroman ( 24. dubna 2013 01:29 )

japos22 ( 23. dubna 2013 23:41 )

No a to stejné dělají Američani, když se jim to hodí, vyzbrojí kohokoli... Pol Pota proti Vietnamcům, Saddáma proti Íránu, Usámu proti Rusům a stvořili zrůdy, které se vymkly kontrole.

venxa ( 23. dubna 2013 22:09 )

Namoroman to musis jit tak trochu do historie, do doby kdy komunisticke Ceskoskoslovensko spolu s ostatnimi guberniemi sovetskeho "taboru Miru" vyzbrojovali a vycvicovali arabske a vsechny mozne komunisticke teroristicke organizace a vytvorili tim zakladni kadry muslimskych teroristu. Po demisi vsemocneho Sovetskeho Svazu se teroristi obratili i proti svym drivejsim chlebodarcum. Takze pravdou je vsechno svinstvo pochazi od komunismu.

japos22 ( 23. dubna 2013 20:55 )

Ono se toho hodně namluví, ale vždy to bylo a bude tak, že co je pravda, určuje vítěz... a málo záleží na tom, co říká - taková je cynická historie lidstva

namoroman ( 23. dubna 2013 20:54 )

Nepostřehl-nezaregistroval jsem vojáky a zbraně Iráku,Afghánistánu,Lybie nebo Sýrie v Evropě nebo Americe. Rád se nechám nasměrovat od inteligentního Vency..Do toho!!!

Zobrazit celou diskusi