Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Katku (†36) umlátil k smrti, odsedí si 14 let: Syn (10) nikdy nezapomene, co se stalo mamince

Autor: Ivana Žáková - 
26. března 2013
15:28

Svoji nevinu na detektoru lži chtěl dokola před soudem dokázat Robert P. (42) z Ostravy. Marně. Surově ubil družku Katku (†36) k smrti. Zůstal po ní desetiletý syn Daniel, který si bude navždy pamatovat, jak jeho mámě ubližoval. Násilnického dnes poslal včera krajský soud na čtrnáct let za mříže.

Malý Daniel měl teprve rok, když jeho máma opustila rodinu a odešla za Robertem P. Od té doby začala pít a malý syn často na vlastní oči viděl, jak ji druh napadal a ona mu to vracela. Jenže Robert měl sto dvacet kilo, zatímco drobná Katka jen čtyřicet! Jejich soužití byla hotová Itálie a když matce syna vzali, pila ze zoufalství ještě více.

O bití věděl i exmanžel

O tom, že Kateřinu druh mlátil, se dozvěděl i její bývalý manžel a Danielův otec Otto Siwek. Stejně jako její kamarádky. „Měla zdrátovanou čelist, vážně zraněnou nohu, ale Roberta nikdy nedokázala opustit. Bohužel ani Daniel nikdy nezapomněl na to, jak byla jeho máma bita,“ řekl Blesku Siwek. Podle něj je syn přesvědčen, že Robert mámě ublížil, až zemřela. Má schované její fotky a chodí i na hrob.

Láska až za hrob?

Loni v květnu Robert P. družku v bytě v centru Ostravy zmlátit i kopy do hlavy tak, že jí způsobil krvácení do mozku. Záchranářům tvrdil, že se opila a spadla. „Ano, měli jsme doma Itálii, ale Kačenku jsem miloval a dělal jsem pro ni všechno na světě. Měla se u mě jako princezna,“ tvrdil Robert. P.

14 let za mřížemi

„Řešit problémy s Katkou tím, že ji zmlátil, byla hloupost, a já mu to povídal,“ řekl dále Blesku Siwek, podle něhož byl Robert nevyzpytatelné povahy. Seděl za výtržnictví, ublížení na zdraví a krátce před tragédií měl potyčku s policisty. Původně byl žalován z vraždy družky, soud mu ale neprokázal, že ji úmyslně nechal dlouhé hodiny napospas osudu, než zavolal záchranku. Poslal ho do chládku za ublížení na zdraví s následkem smrti, přesto se Robert P. odvolal.

bobesbobo1968 ( 27. března 2013 10:31 )

I kdyby se napila. Kdo mu dal právo na ní vstáhnout ruku,?Kluk zřejmě netrpěl ani nikde není že byla alkoholička.Taková týraná ženská pije jen pro otupění bolesti,

xcarodejka ( 26. března 2013 16:17 )

Jeden řekl, že jsou i jiné způsoby, které modřiny nedělají. Nejhorší je, že policie ho moc nepotrestala, byly to opakované agrese, nakonec dcera 6 týdnů v PN . Dostal jen 2000 kč pokutu na ÚMČ. Ani to nebylo hlášeno zdravotní pojišťovně,,, Museli jsme sami. Tolik nemístné tolerance, ale zřejmě jde o určité skupiny chráěných. Kdo je prosím horší? Ti gauneři, nebo ti, co jim jdou na ruku a zobají?

Zobrazit celou diskusi