Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie zadržela dealera z Vrchlabí: Předtím prodal 1300 dávek pervitinu!

Policie zadržela velkého dealera z Vrchlabí. (Ilustrační foto)
Policie zadržela velkého dealera z Vrchlabí. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
16. března 2013
18:30

Policie vazebně stíhá muže z Vrchlabí, který dlouhodobě prodával pervitin drogově závislým na Trutnovsku. Hrozí mu až deset let vězení. Policisté zjistili, že mu prošlo rukama 1300 dávek v hodnotě 600.000 korun.

"Z jeho evidence a doposud zjištěných skutečností ale víme, že částka, kterou od roku 2007 do současné doby utržil, je přibližně 360.000 korun. Distributoři drogu totiž někdy prodají, někdy vymění za jiný produkt a někdy ji i darují," uvedla krajská policejní mluvčí Iva Ježková.

Muž, který je rovněž závislý, drogu podle ní nevyráběl, pouze ji kupoval a distribuoval dál. Při prodeji se choval velmi opatrně. Jeho odběratelé jej znali pouze pod přezdívkou, domů si je zpravidla nepouštěl. Některé kupce pozoroval stativem objektivu, aby si je prověřil, než s nimi začal obchodovat, popsala případ mluvčí. Policisté jej do zatčení vyšetřovali několik měsíců, dodala.

Policie zadržela i mužovu přítelkyni, rovněž uživatelku pervitinu. V jejich bytě našla bílý krystalický prášek, velké množství použitých injekčních stříkaček i stříkaček s čirým roztokem. Pod polštářem našli 33.000 korun, peníze nejspíš pocházely z prodeje drog. Zajistili také výpočetní techniku, která kriminalistům usnadnila vyšetřování.

"Muž totiž rád pracuje s počítači a vedl si podrobnou evidenci toho, kolik, komu a za kolik peněz drogu prodal," uvedla Ježková.

Obviněný muž byl již v roce 2002 stíhán za krádež opiátů z trutnovské nemocnice, kde pracoval jako technik. Soud jej v minulosti několikrát odsoudil za majetkovou trestnou činnost. Kriminalisté vyslýchají svědky a nevylučují další obvinění, zjišťují třeba podíl mužovy přítelkyně na prodeji pervitinu, dodala mluvčí.

krupan10 ( 19. března 2013 10:36 )

tak to je zatím začátečník

ejvm1712 ( 17. března 2013 08:26 )

Provaz pro takovýho!

Zobrazit celou diskusi