Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mladíci se honili v luxusních autech po Praze: Jeden byl zfetovaný!

Ilustrační foto. Policisté zadrželi tři mladíky, kteří se v luxusních vozech honili po Praze.
Ilustrační foto. Policisté zadrželi tři mladíky, kteří se v luxusních vozech honili po Praze.  (Autor: Foto Týdeník Policie)
Autor: ČTK, ljš - 
14. března 2013
17:18

Nudí se a neumí se bavit jinak, než pod vlivem drog a adrenalinu. Trojice mladíků z bohatých rodin se dnes v noci v luxusních autech proháněla Prahou. Když je policisté zadrželi, zjistili, že jeden z nich je pod vlivem kokainu a amfetaminu.

Trojice mladíků v luxusních autech se v noci ze středy na čtvrtek honila centrem Prahy a ohrožovala ostatní auta. "Na tachometru jim policisté naměřili až 130 kilometrů za hodinu," sdělila dnes mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Jeden z nich byl podle ní pod vlivem kokainu a amfetaminu, proto ho policisté zadrželi. Jeho spolujezdce převzala cizinecká policie, zdržoval se totiž na území ČR nelegálně.

"Krátce před půlnocí si kriminalisté povšimli tří vozidel, která kolem nich projížděla vysokou rychlostí a jejichž řidiči velmi nebezpečným předjížděním a riskantními manévry ohrožovali všechny účastníky silničního provozu," uvedla mluvčí. Policisté proto o projíždějících autech informovali ostatní hlídky.

Auta značek BMW M5, Audi TT a VW Passat CC se řítila od Malostranského náměstí, Pařížskou ulicí kolem nemocnice Na Františku do tunelu na nábřeží. Policistům se je podařilo zastavit až na parkovišti u hotelu Hilton, kde jim zablokovali výjezd.

"U dvaadvacetiletého řidiče z vozidla VW Passat policisté zjistili orientačním testem přítomnost drog a z tohoto důvodu jej na místě zadrželi pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," popsala Kropáčová. Mladíkovi za to hrozí až roční vězení nebo zákaz činnosti, obviněn zatím nebyl. Zbylí dva dvacetiletí řidiči se dopustili přestupku. Jeden z nich pokutu zaplatil na místě, druhý s ní nesouhlasil a případ projedná správní orgán.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 14. března 2013 22:36 )

V Bavorsku by čecháčka upálili , v Česku se východním mafiánům klaní.

Zobrazit celou diskusi