Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nečas děkoval Klausovi za vše dobré, prezidenta však tahle vláda zklamala

Autor: simao - 
6. března 2013
10:53

Dosluhující prezident Václav Klaus dorazil naposledy na zasedání vlády, po kterém vystoupil na společném brífinku s premiérem Nečasem. A zatímco Nečas děkoval Klausovi za "vše dobré", Klaus si neodpustil výtku směrem k jeho kabinetu.

"Spolupráce s panem prezidentem byla z hlediska vlády standardní... a chci za ní panu prezidentovi poděkovat," nechal se dnes slyšet premiér Nečas a zopakoval, že je nespokojen se žalobou na Klause pro velezradu.

"Rozhodnutí Senátu považuji za rozhodnutí, které poškodilo Českou republiku v zahraničí." Nečas, stranící Klausovi, dodal, že bylo podle něj motivováno záští. Končícímu prezidentovi pak popřál hodně zdraví, energie, úspěchů v dalším působení.

To Klaus začal na společném brífinku opatrně. Prý se snažil s vládou spolupracovat "přiměřeně slušným způsobem". Zároveň však upozornil na to, že musel jmenovat 6 vlád a desítky jednotlivých ministrů.

Zklamaný Klaus: Nečasova vláda nevyužila šanci

"S jistým zklamáním musím říci, že jsem daleko nejnadějnější považoval právě vládu tuto," neodpustil si Klaus rýpnutí do Nečasovy vlády, která má svých problémů víc než dost. "Věřil jsem tomu, že se této vládě díky parlamentní síle podaří něco rezolutního udělat, proto jsem na ní měl největší nároky a očekávání," pokračoval Klaus a dodal: "Šance byla a nebyla úplně využita."

Poté však Klaus přeladil na nostalgickou vlnu a zavzpomínal na to, že ve vládní budově strávil mnoho let. "Pořád ještě jsem nejdéle sloužícím předsedou vlády v historii ČR," řekl Klaus s tím, že poprvé do vlády usedl 10. prosince 1989, kdy byl  jmenován do první polistopadové vlády jako ministr financí.

Zda se jako prezident věnoval vládnímu kabinetu dostatečně, to Klaus vyhodnotil takto: "Nemám pocit, že jsem chodil na vládu málo. Podle mého názoru prezident na vládu nepatří... Úkolem prezidenta není plést se vládě do řemesla," loučil se Klaus při poslední návštěvě premiéra a jeho ministrů.

itartas ( 7. března 2013 13:04 )

DUBOVÁ NEBO RUMOVÁ PALICE TO JE NAPROSTO JEDNO OPRAŠ SI GRAMATIKU POKUD JSI OVŠEM VYŠEL Z 6 TŘÍDY TAK SE NA TO VYKAŠLI, NECH TO BÝT, ZTRÁTA ČASU

karolinasesta ( 6. března 2013 20:13 )

Radku Johnovi návrat do médií svědčí Je zajímavé, jak personální výměna na čelních postech ve Věcích Veřejných, straně samotné svědčí. Poté, co se Radek John stal čestným předsedou a Vít Bárta předsedou strany, začínají VV mít celkem slušný tah na bránu. A Radek John vypadal včera za kamerou v pořadu "BEZ CENZURY" na TV Barrandov, přirozenější, i když pěkně nabroušený. Je sympatické, jak se VV pouštějí do otvírání kauz. Jen ať Vám to nasazení vydrží...LOVU ZDAR!

jandobrozemsky ( 6. března 2013 20:02 )

Včerejší start nového investigativního pořadu "BEZ CENZURY" s Radkem Johnem byl dobrý. Jde vidět, že novinařina se nezapomíná.... Pokud budou VV poukazovat na "zhovadilosti" ve státní správě (předražené tendry, předražené stavby dálnic, církevní restituce), nekvalitní a drahé potraviny a pokud budou prosazovat přímou volbu starostů, poslanců, senátorů ad., tak je budu volit. U nás v místním zastupitelstvu odvádějí velmi dobrou práci..Nepolevujte ve vaší snaze.

itartas ( 6. března 2013 19:10 )

já slovanská palice nejsem naštěstí

itartas ( 6. března 2013 19:09 )

kdy naposled byl český národ hrdý, prosím tě řekni mi to ..

Zobrazit celou diskusi