Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další žaloba na Karla Březinu: Za podvod mu hrozí pět let

Karel Březina čelí další obžalobě
Karel Březina čelí další obžalobě  (Autor: Blesk - Petr Novotný)
Autor: psch, INT - 
1. března 2013
10:23

Bývalý náměstek pražského primátora Karel Březina čelí další obžalobě. Jen co ho soud minulý rok osvobodil, čelí další obžalobě. Tentokrát mu za podvod hrozí pět let!

Bývalý náměstek pražského primátora a exministr Karel Březina čelí další obžalobě. Tentokrát kvůli tomu, že si nechal jako předseda dozorčí rady pražského dopravního podniku neoprávněně vyplatit 290 tisíc.

Březinovi hrozí pětileté vězení. „Cítím se naprosto nevinný. Byl jsem opět zproštěn v první instanci obžaloby,“ řekl Právu ve čtvrtek. Obvodní soud už dvakrát rozhodl v Březinův prospěch, odvolací soud obě rozhodnutí zrušil. Další hlavní líčení bude 20. března.

Úplatný Havlín?

Březinu dřívějšího obvinění, kdy měl zkreslovat údaje o hospodaření firmy, zbavil soudce Ondřej Havlín. Toho ÚOOZ vyšetřuje kvůli korupci, za úplatky měl rozhodovat v prospěch obžalovaných.

Březinovi teď hrozí rok až pět let za to, že zatajil svoji funkci v dozorčí radě podniku, který čelil konkurzu. Z toho důvodu jeho funkce v dozorčí radě dopravního podniku zanikla a peníze tak pobral neprávem.

vagen ( 2. března 2013 17:24 )

bezpaterni korupcnik Brezina konci

vagen ( 2. března 2013 17:22 )

Intrikan ,velka kapsa Brezina je obrovsky podvratak !

komin ( 2. března 2013 17:12 )

krimi Brezina je pribuzny soudce Havlina , proto byl tak smesne osvobozen

komin ( 2. března 2013 17:10 )

Krivak Brezina je desivy hochstapler ....

kakamilek ( 1. března 2013 15:42 )

Nestálo by za úvahu všechny ty naše "neuplatný" soudce vypráskat od koryt a odklonit je do hutí a kamenozpracujícího průmyslu a požádat EU o přísun mladé krve z fungujících demokracií kde znají pojem špinavých peněz a ty co kdy veřejně prohlásili že jim tento pojem nic nehovoří,ohnout přes koleno, stahnout kalhoty a naplácat mu pr..l co to dá a ne ho ještě cpát do Institutu Cato,dobytka.

Zobrazit celou diskusi