Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stíny v Zemanově ráji: Začínají se vynořovat postavy z minulosti!

Autor: poe, ot - 
27. ledna 2013
06:11

Jen co se zavřely volební místnosti a svým obličejem už nemohl nic zkazit, objevil se v Zemanově  volebním štábu v TOP hotelu Praha Miroslav Šlouf (64). Nebyl zdaleka jediným stínem minulosti, který se ve vznikajícím Zemanově ráji vynořil…

Zeman se k bývalému komunistickému aparátčíkovi v kampani nechtěl znát. V lednovém rozhovoru pro Blesk dokonce tvrdil, že „pan Šlouf je šťastný dědeček, který se těší ze svých pěti vnoučat a já ho už několik měsíců neviděl.“

Tady nastávajícímu prezidentovi asi vynechala proslulá paměť - podle zveřejněných záběrů se totiž  Šlouf  v prosinci účastnil natáčení Zemanova předvolebního klipu ve Vídni! I ve svém prvním projevu nebyl údajně Miloš Zeman dobře informován, když  o Šloufovi prohlásil: „Ani nevím, jestli tu vůbec je...“

Je pravda, že se Šlouf snažil být neviditelný. S novináři se odmítal bavit.  „Jste mi lhostejní.“ Na otázku, zda je pozvaný, jen odsekl: „Proč se ptáte mne? Dejte mi pokoj!“ V sále, kde byli novináři a hosté, se zdržel asi 10 minut. Protože neustále čelil otázkám na své kontakty se zavražděným kmotrem podsvětí Františkem Mrázkem, záhy utekl do střeženého zákulisí hotelu. Lidé z volebního Zemanova štábu se od něj později distancovali se slovy, že přišel pouze jako předseda pražské organizace SPOZ.

Jakmile ale bylo jisté, že Zeman zvítězil, Miroslav Šlouf se vynořil a začal být sdílnější. „Koncept té naší rozluky jsem navrhl já, pan Zeman to akceptoval. Nechtěl jsem, aby kampaň byla o mně.  A pokud za mnou někdo z volebního štábu přišel a požádal o názor, řekl jsem mu ho.“ Žádnou odměnu prý nedostával…

Další pozoruhodné figury slavící Milošův triumf

Jaromír Schling (66)
Jako ministr dopravy navrhl Zemanově vládě uzavřít bez výběrového řízení smlouvu na výstavbu dálnice D47 izraelské firmě. Smlouva byla zrušena a stálo to 600 milionů.

Jan Kavan (66)
Bývalý ministr zahraničních věcí. Čelil nařčení ze spolupráce s StB pod krycím jménem KATO. Skandál vyvolalo jeho jednání s teroristickým hnutím Hamas.

Miroslav Šlouf (64)
Bývalý šéf poradců premiéra Zemana se prokazatelně stýkal s kmotrem podsvětí Františkem Mrázkem. Figuruje v řadě skandálů: hanlivý spis na Petru Buzkovou Olovo, přímluva za Karla Srbu odsouzeného za přípravu vraždy novinářky.

Karel Březina (40)
Zemanův oblíbenec a od roku 2000 ministr v jeho vládě, což se stalo přesně tak, jak předpověděl v telefonních odposleších kmotr František Mrázek.
Proslul jako playboy. Ač ženatý se spisovatelkou Bárou Nesvadbovou, měl dítě se Zemanoou sekretářkou.

Jaroslav Palas (60)
Ex ministr zemědělství posvětil nevýhodný prodej firmy Setuza lidem napojeným na kmotra Františka Mrázka. Nejasné je, kde získal obrovský majetek – postavil penzion za 30 až 40 milionů.

Jan Fencl (70)
Jako ministr zemědělsví v Zemanově vládě byl v tisku označován jako spekulant, když díky funkci předsedy prezidia pozemkového fondu v Hodoníně získal od fondu lukrativní pozemky u plánované dálnice.

Ivan David (60)
První ministr zdravotnictví Zemanovy vlády. Rozpaky vyvolávaly nesrozumitelné až chaotické zásahy do sítě zdravotnických zařízení, které přinesly nejistotu ohledně rozsahu a dostupnosti poskytované péče v okresních nemocnicích.

Miroslav Grégr (83)
Od 1998 – 2002 ministr průmyslu a obchodu Zemanovy vlády. Prosadil koncepci velkého „superČEZ“ a pod jeho přímým vedením byly dokončovány první dva bloky jaderné elektrárny v Temelíně. On stojí za návratem Zemana do politiky zformováním SPOZ.

Zemanovi odpůrci natočili o jeho stíněch z minulosti parodii na novoroční projev:



sluki ( 28. ledna 2013 15:30 )

www.sousednahrad.cz

neslevap ( 28. ledna 2013 14:39 )

55% voličů, nikoli obyvatel. Bohužel, to je rub demokracie. Spodině(=většině) bude vždy bližší hulvát a populista.

derek ( 28. ledna 2013 13:38 )

Tak to vidíš Karle Kryle Vaclav Klaus se spojil s Milošem Zemanem. Jsou jedna ruka jedno konto v Credit Suisse.

derek ( 28. ledna 2013 13:32 )

Miloškuv volič žádné argumenty jen lži jako Milda a nic vic jak ohraný je tento song.

derek ( 28. ledna 2013 13:31 )

Vtipálku , Zeman ublížil všem za jeho vlády se rozkradlo co nestihl Klaus. Čístý vyvar Šlouf Zeman - Česká spořitelna 100 milionů, SevaPharma , D47 100 milionů Kč ,Mostecká úhelná okradl stát o 400 milonů Kč. Zeman strávil život v STB rodině proč asi jeho svazek byl zničen 5.12,1989 ? Proč asi ? Proč se tajně scházi na hradě Klaus ,Bogomylov, Arkhapov a Zeman a na ruské ambasádě ? Proč asi ? Proč tuneldědek podporuje Zemana Proč asi. Proč voliči Zemana legitimizovali jeho amnestii ? Proč asi ?

Zobrazit celou diskusi