Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Havlův tajemník: Klaus ztratil soudnost, chová se jako rozmazlené děcko a žárlí na Havla!

Václav Klaus zkritizoval svého předchůdce Havla, protiútoku se chopil Havlův blízký spolupracovník Hanzel (vlevo v kroužcích po boku prezidenta)
Václav Klaus zkritizoval svého předchůdce Havla, protiútoku se chopil Havlův blízký spolupracovník Hanzel (vlevo v kroužcích po boku prezidenta)  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
11. února 2013
22:20

Slovní přestřelka pokračuje. Poté, co dosluhující prezident Klaus označil svého předchůdce Havla za extrémního levičáka, se na obranu zesnulého exprezidenta postavil Vladimír Hanzel, Havlův blízký spolupracovník. A o Klausovi prohlásil to, že prezident ztratil soudnost. Proti Klausovi se pak vyjádřil i exministr obrany Vondra.

Havel a Klaus měli k názorové shodě daleko. S končícím funkčním obdobím druhého jmenovaného se však objevila nová dávka kritiky. Zesnulého Václava Havla označil Klaus v rozhovoru pro polský deník Do Rzeczy za extrémního levičáka. A Havlovu ideologii přirovnal k jakobínství - odkazoval tím patrně na jakobínskou diktaturu a teror během francouzské revoluce.

Hanzel: Klaus žárlí na Havla?

To však nenechalo v klidu někdejšího Havlova tajemníka a jednoho ze spoluzakladatelů Občanského fóra Vladimíra Hanzela. Klaus se podle něj chová jako "rozmazlené děcko, kterému berou hračku". "Člověk, který je stále ještě prezidentem našeho státu, se chová jako utržený z řetězu. Úplně ztratil soudnost," napsal v reakci na Klause Hanzel.

Klausovi je podle něj jasné, že se zakrátko změní v zapomenutou epizodní figurku, kdežto Havel bude stále víc považován za jednu z největších osobností novodobé české historie. Žárlivost na Havla je tak Klausovým největším hnacím motorem, který jej ale "plnou parou žene do propadliště dějin", míní Hanzel.

Vondra: Kdyby byl Havel jakobín, Klaus by skončil na popravišti

Proti Klausovi se postavil i někdejší Havlův disidentský kolega a do nedávna ministr obrany Alexandr Vondra (ODS). Ten připomněl, že je nesmyslné označit Havla za "jakobína". "Kdyby byl Havel jakobín, skončil by Klaus na popravišti. To se nestalo, Klaus naopak pod Havlovým prezidentstvím politicky vzkvétal," napsal Vondra ČTK.Své spory prý Havel a Klaus řešili demokraticky, nikoli revolučně. 

itartas ( 20. března 2013 15:29 )

Jak se Václav Havel dostal k majetkům svého strýce a děda, je zahalen tajemstvím. Jeho strýc Miloš Havel byl po válce označen jako kolaborant a jeho majetek znárodněn podle Benešových dekretů. Proto se na něj klasické restituční předpisy o navracení majetku ztraceného po roce 1948, nevztahují. Václav Havel přesto jako jeden z prvních dostal veškerý majetek, o který požádal. Možná i proto se Havel bojí tématu Benešových dekretů jako čert kříže. Na přímou otázku na svůj názor na ně uvedl pro BBC v roce 2002: „Já jsem se k tomuto velmi důležitému a citlivému tématu vyjádřil už mnohokrát, ale vždycky jsem se k němu vyjádřil, když jsem já chtěl a ne tehdy, když jakási zhysterizovaná atmosféra mě k tomu nutila, já zůstanu věrný této tradici, pokud jde o ty dekrety.“ Jednoznačné stanovisko k Benešovým dekretům však Václav Havel nikdy neposkytl a dobře ví proč.TOTO BYL NEJVĚTŠÍ TUNEL V ŘÁDU NĚKOLIKA SET MILIONŮ A VČIL MUDRUJ BABO

itartas ( 20. března 2013 15:25 )

nejhorší zlo pro každou zemi byli vždy tobě podobní, stručně řečeno hlupáci

itartas ( 20. března 2013 15:24 )

tupá hlavo, cos to vyplodil?

weirdov ( 16. února 2013 11:27 )

klaus je zoufaly zlodej s mega egem ,pouzivajici slov pana Havla a pana Masaryka, je to psychopat, ktery sti zast a ocekava opevovani, tak to snad zemanovci na oplatku dokazou ZDAR heslo"jsme bez hranic jakychkoliv"

krupan10 ( 15. února 2013 11:39 )

Bohužel měl Klaus v mnohém pravdu .....Havel byl to nejhorší, co se v politice vyskytlo. Celá sametovka byla předem naplánovaná KGB, Stb, CIA. Havel byl jen dosazená figurka, která umožnila pravdoláskařům, Stbákům a komunistům obsadit klíčová místa v ekonomice a průmyslu a rozkrást tuhle zemi. Umožnil komunistům, aby se beztrestně jako štěnice rozlezli do všech stran. Zlikvidoval zbrojní průmysl a zemědělství a připravil tak tisíce lidí o práci. Tento humanitární bombometčík zradil všechny : Dubčeka, Olgu, Maněnu, všechen lid ČR i psa Ďulu výměnou za získání svého majetku v rámci restitucí, na který neměl nárok

Zobrazit celou diskusi