Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí, řekl Klaus k výhře Zemana

Klaus řekl, že ve volbách zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí
Klaus řekl, že ve volbách zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: ČTK, šim - 
26. ledna 2013
17:10

Václav Klaus vyhrožoval v případě zvolení Karla Schwarzenberga prezidentem emigrací. Vyhrál Miloš Zeman a Klaus si vypůjčil heslo prvního polistopadového prezidenta Havla: Prý zvítězila pravda a láska.

To by se Václav Havel asi hodně divil. Jeho hlavní rival a politický protivník Václav Klaus použit totiž ke komentáři výsledků voleb jeho proslavené heslo.

"A kdybych chtěl použít nadsázku, která u nás tolik běhala, tak já bych řekl, že teď konečně tedy zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí," řekl Klaus k vítězství Zemana.

Karel Schwarzenberg, který byl přítelem Václava Havla, autora výroku, který Klaus požil, však znovu zachoval nadhled. "Jsem rád, že si Klaus pamatuje Havlova slova o vítězství pravdy a lásky. To je pokrok," řekl.

Jsem hrdý na národ, že nepodlehl mediální kampani, dodal současný prezident, který je právě na cestě do Chile. Uvedl to na dotaz Českého rozhlasu s tím, že novému prezidentovi zatím nebude udílet žádné rady.

Pro Český rozhlas uvedl, že se Zemanem už telefonicky mluvil, ale že kvůli hluku z oslav ve štábu Miloše Zemana si téměř nerozuměli. Těší se prý ale na to, až se se Zemanem setká.

itartas ( 19. března 2013 08:32 )

to seš bohužel

itartas ( 19. března 2013 08:31 )

víš co je vůbec tripartita troubo?

itartas ( 19. března 2013 08:30 )

a velmi bych si přála aby to tak dopadlo...bome píšu ti za jedna

itartas ( 19. března 2013 08:30 )

itartas ( 19. března 2013 08:28 )

to se nedá ani komentovat cos vyplodil

Zobrazit celou diskusi