Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ONLINE Z PREZIDENTSKÝCH VOLEB: Prezidentem je Miloš Zeman

Kdo se stane prezidentem? Karel Schwarzenberg nebo Miloš Zeman?
Kdo se stane prezidentem? Karel Schwarzenberg nebo Miloš Zeman?  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch - 
26. ledna 2013
16:00

Po sečtení všech volebních okrsků je jasno. Volby vyhrál a třetím českým prezidentem se stal Miloš Zeman. O půl milionu hlasů vyhrál nad Karlem Schwarzenbergem.. Volbu sledujeme ONLINE.

VOLBA PREZIDENTA ONLINE - sobota
Datum:
21:10

A loučíme se s vámi, drazí čtenáři, i my. Děkujeme za sledování celého on-line přenosu ze druhého dne 2. kola volby s konstatováním, že Hrad dobyl Miloš Zeman, který se zanedlouho oficiálně stane v pořadí třetím prezidentem ČR. Protože opakování je matka moudrosti, svého vyzyvatele Karla Schwarzenberga porazil Zeman v poměru 54,8% ku 45,2%.

21:08

Plánuje Zeman po dnešku bujaré oslavy? "Dovedete si představit člověka, který vyhraje prezidentské volby a neslaví? To by byl mnich, to by byl asketa, to by nebyl normální člověk," sdělil Zeman po historicky první přímé volbě prezidenta. "Bylo mi potěšením, a teď se odebírám ke svým přátelům, abychom tento úspěch skromně, střídmě, ale přesto oslavili," rozloučil se Zeman. 

21:06

A další otázka - co s neúspěšným kandidátem Janem Fischerem? "V žádném případě nepředpokládám, že bych ho (Jana Fischera) do bankovní rady navrhl," řekl Zeman, ale dodal: "Kdyby projevil zájem vrátit se do Statistického úřadu, tak bych proti tomu nic neměl, tak bych to nepokládal za klientelismus. Dobrých statistiků v téhle zemi máme, pane Moravče, proklatě málo."

20:59

Zeman nevyloučil spolupráci třeba s Nadačním fondem proti korupci miliardáře Karla Janečka. Chtěl by prý kolem sebe mít "lidi, kteří jsou prokazatelně odolní vůči korupci". Právě Janeček ostře kritizoval Klausovu amnestii, vyzval dokonce senátory k obvinění Klause z velezrady

20:54

"Za mě amnestie nikdy nebude! Ani na začátku, ani na konci mého funkční období," slíbil nyní Zeman v přímém přenosu ČT v reakci na kontroverzní amnestii prezidenta Klause. Dodrží svůj slib?

20:51

Zeman musel čelit i otázce na spolupráci s Miroslavem Šloufem. "Já přece vím, kdo je v mém volebním štábu," reagoval na to, zda byl Šlouf jeho součástí. Zároveň odmítl tvrzení, že Šlouf členům jeho štábu cokoli našeptával.

Zeman nyní bude přemýšlet, kdo se stane kancléřem. "Dosadit tam člověka, který se bude půl roku zaučovat, je ztráta času," sdělil Zeman k novému obsazení kancléře. Rád by jím prý jmenoval člověka, jenž má zkušenosti se státní správou. Současný vedoucí kanceláře prezidenta Jiří Weigl s ním ale na Hradě pokračovat nebude. "Dost Jaklů, dost Hájků, dost politiků na pražském Hradě. Tam mají být byrokrati v tom dobrém, rakousko-uherském slova smyslu," dodal Zeman.

20:48

"Nechci být prezidentem kmotrovských mafií," sdělil Zeman při svém výstupu krátce po zvolení, což mu moderátor Moravec nyní připomněl.

"Jsou tady podnikatelé dvojího typu - podnikatelé Baťovští a podnikatelé Kožení. A já se s hlubokou úctou skláním před podnikately Baťovskými," dodal nyní Zeman. Druhou skupinu označil za podvodníky, zloděje a lumpy.

20:44

"Dovedete si představit, pane Moravče, že bych vyháněl zákonodárce 7. března někam ven na náměstí? Ať zůstanou v jakž takž vytopeném Vladislavském sále a tam si můj projev v klidu poslechnou," sdělil Zeman k tomu, odkud povede svůj první prezidentský projev.

20:41

"Chcete abych vám udělal aligátora?" Pokusil se Zeman odlehčit po pasáži o ekonomii rozhovor s Moravcem, kterého již jednou označil za nedostatečně vzdělaného. Moravec však Zemanovu nabídku odmítl. Zemana jako aligátora uvidíte zde :-)

20:33

"Pro vládu, která má 8% podpory, by bylo záchranou, kdyby se konaly předčasné volby," pronesl Zeman na adresu Nečasovy vlády. Premiéra Nečase prý respektuje, problémy ale má s jeho koaličním partnerem LIDEM vicepremiérky Peake.

"Každý prezident je povinen respektovat vládu, která vzešla ze svobodných voleb... Strana LIDEM, která se zhruba vejde do jednoho autobusu, vzešla ze svobodných voleb? Vždyť jí proboha nikdo nevolil," řekl Zeman.

20:31

Zeman si prý vážil všech gratulací, i od oponentů Nečase a spol. O něco víc ale ještě od lidí mimo politiku, třeba od Jiřiny Bohdalové. "Jiřina desítky a desítky let rozdává lidem úsměv, rozdává lidem radost, a tohle by měli umět i čeští politici," sdělil Zeman. A pokračoval v útocích na moderátora Moravce: "I vy se občas usmějte," pokáral ho.

20:26

Vzápětí však Zeman ke svým zahraničním cestám dodal: "Nebudu nic vysvětlovat, nebudu se nikomu omlouvat, protože není proč. Jsem pro to, abychom se všemi svými sousedy jednali jako rovný s rovným."

20:24

Zemanova první zahraniční cesta povede na Slovensko. "Pokládám za zdvořilostní navštívit všechny sousední země... Po Slovensku to možná bude jako druhá země Polsko. Podle toho, v jakém pořadí pozvání přijdou, všechny sousední země navštívím."

20:15

"Pokud se mi podaří, aby lidé více věřili politice, pak jsem svůj mandát naplnil," ozřejmil Zeman, co je jeho cílem v roli prezidenta a dodal: "Chci být prezident, který nebude nadržovat žádné, opakuji žádné politické straně." Svého čestného předsednictví v čele Zemanovců se však nevzdá: "Bylo by to totéž, jako když otec zapře svoje dítě."

20:07

Zeman se hned zkraje opřel do své ochranky. Prý ji zatím kolem sebe nevypozoroval - cestou do studia zakopl na schodech, ale nikdo z bodyguardů mu nepomohl. Více o Zemanově kritice ochranky hlavy státu ZDE

20:04

A jsme zpátky! Miloš Zeman završí svůj úspěšný den prvním velkým rozhovorem - na obrazovce ČT a s Václavem Moravcem, do kterého se několikrát opřel, mj. i při svém vítězném proslovu. Více o Zemanově kritice Moravce a dalších novinářů ČTĚTE ZDE

18:00

Vážení čtenáři, online přenos nyní až do 20. hodiny přerušujeme, pokračovat budeme diskuzí nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana s Václavem Moravcem.

17:46

Většina slavných tváří ze štábu Miloše Zemana už odešla. Jako první odjela Jiřina Bohdalová, která od 17:00 začala hrát v divadle. Zeman se s nejbližšími přáteli a spolupracovníky zavřel v odděleném salónku.

17:34

Sečteno je 100 % hlasů. Konečné výsledky jsou 54,80 % pro Miloše Zemana a 45,19 % pro Karla Schwarzenberga.

17:19

"Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí," řekl k volbám současný prezident Václav Klaus.

16:55

Miroslav Šlouf k novinářům: “Panu Zemanovi jsem kampaň neplatil, ale pomáhal organizovat určité věci. Nevylučuji, že mu budu radit."

VIDEO
Video se připravuje ...
16:48

Premiér Petr Nečas pogratuloval Miloši Zemanovi ke zvolení prezidentem. "Miloš Zeman je standardním politikem na standardním politickém hřišti," řekl Nečas.

16:42

"Je nezbytné, aby co nejdříve vyvětral ten odér nackovství a xenofobie, který tým Miloše Zemana do veřejného prostoru vypustil," komentoval Kalousek prezidentské volby

VIDEO
Video se připravuje ...
16:32

Daniel Hůlka si po dlouhé době zazpíval - a sice českou hymnu.

16:30

Svůj první projev po zvolení prezidentem Miloš Zeman ukončil polibkem na ústa s dcerou Kateřinou, kterou neoficiálně označil za první slečnu.

16:27

Zeman prý netuší, jestli je Miroslav Šlouf v jeho volebním štábu. Šlouf přitom do jeho štábu dorazil mezi prvními.

16:26

"Moje žena se poměrně nerada ukazuje na veřejnosti. Dnes volební výsledky sleduje napjatě v televizi. Doufám, že až přijedu domů a až jí políbím, tak doufám, že mi bude blachopřát," řekl prezident Miloš Zeman na tiskové konferenci.

16:22

"Lidi mají, co chtěli. My to tu večer zapijeme," shodli se příznivci Karla Schwarzenberga v čimelické hospodě Na Hvížďalce. Jejich hovor se rychle přetočil na večerní rybářský ples, který je pro místní sobotní událost číslo 1. Přenos ze sčítání hlasů sledovalo v restauraci deset skalních příznivců. Když bylo zřejmé, že kníže nemá šanci, odešli někteří ještě před konečným výsledkem domů.

16:20

"Nechci být prezidentem kmotrovských mafií, kteří parazitují na této společnosti a vysávají její krev, aniž by přinášeli nějakou přidanou hodnotu. Chci být prezidentem dolních 10 milionů českých občanů."

16:05
VIDEO
Video se připravuje ...
16:16

"Děkuji napravo stojící Jiřině Bohdalové a nalevo stojící Kateřině Zemanové, že mi pomohly tyto volby vyhrát."

16:12

Prezidenta Zemana doprovází místo manželky Jiřina Bohdalová a dcera Kateřina.

VIDEO
Video se připravuje ...
16:08

Karel Schwarzenberg právě přišel mezi příznivce. Doprovází ho Miroslav Kalousek. Děkuje všem. Těm, kteří ho navrhli, a těm, kteří ho podporovali.

16:04

Je sečteno 3. největší město ČR - Ostrava. Zeman zde vyhrál se skóre 64,75 % hlasů.

16:03

Čeká se na tiskovou konferenci Miloše Zemana. Měla by začít do pěti minut.

15:52

Nealko pití nikoho nezajímá. Víno a pivo se rozlévá ve velkém. "Už je tam, už je tam," skanduje odborář Dušek. Další začínají zpívat Ach synku, synku.

15:57

Karel Schwarzenberg nebere tento výsledek jako porážku, Miloši Zemanovi pogratuloval. "Především bych chtěl poděkovat všem voličům, kteří mě podpořili a dále pak straně TOP09 a Starostům a nezávislým, kteří mě podpořili. Druhý dík patří dobrovolníkům, kteří projevili velké nadšení při práci v můj prospěch v celých Čechách i na Moravě. Hrdý jsem na to, že nikdo z mého týmu nepoužíval lži a podpásové údery. Vítězi Miloši Zemanovi gratuluji a doufám, že se mu podaří býti prezidentem všech občanů," napsal Schwarzenberg na svůj facebookový profil.

15:55

Štáb Karla Schwarzenberga oznámil, že tisková konference, na které vystoupí kníže, proběhne ve 4 hodiny.

15:54

Je sečtených téměř 98 % hlasů, téměř jistým vítězem je Miloš Zeman, který momentálně vítězí o půl milionu hlasů, bude lepším prezidentem, než mohl být Karel Schwarzenberg? "Oba mají svoje kontakty v zahraničí, řekl bych, že Karel Schwarzenberg je má poněkud monotématické. Zeman je víc orientovaný globálně, zatímco Schwrazenberg je proevropský konzervativní politik," řekl Blesku politolog Zdeněk Zbořil na otázku, kdo podle něj bude lepíšm prezidentem a proč.

15:51

Ve štábu Schwarzenberga se stále čeká na Karla, který se uzavřel ve VIPzoně, kam nepouštějí novináře.

15:50

Ve štábu Schwarzenberga se zjevil neúspěšný kandidát Vladimír Dlouhý. Z výsledku je nešťastný. "Miloš Zeman není můj kandidát. Je mi to fakt líto," řekl Blesku.

VIDEO
Video se připravuje ...
15:49

"Myslel jsem, že to Pražáci doženou. Ale je to v p..... Zeman umí dobře lhát a tohle je výsledek," komentoval výsledky voleb Václav Vlček v čimelické restauraci Na Hvížďalce. S Karlem Schwarzenbergem se zná od dětství. Za války si spolu hráli v čimelickém zámku a po restituci byl jeho prvním zaměstnancem. Vítězství Zemana ho velmi zklamalo.

15:48

Na štábu Miloše Zemana se shání kytka pro paní prezidentovou. Alkohol teče proudem. Panáky, pivo, vímo. Na štábu se skanduje, pozvedají se skleničky.

15:42

Je rozhodnuto! Schwarzenberg by nevyhrál, ani kdyby dostal 100 % ze zbylých pěti procent. 95 % sečtených: 55 - 44. Miloš Zeman je prezidentem ČR.

15:45

V Zemanově štábu se skanduje: "Miloš na Hradě, Miloš na Hradě" a "Už je to tady" Do toho kdosi troubí na trubku jako na fotbale. Čeká se na příchod nového prezidenta.

15:44

V Hradci Králové je sečteno 100 % hlasů. Hradec volil knížete. Vyhrál s 53,8 %.

15:40

Vypadá to, že Schwarzenberg zvítězí jen v Praze. Možná. 95 % sečteno a je to jisté. Zeman dobyl Hrad. Poprvé v přímé volbě. První větší město, kde zvítězil Schwarzenberg, je Jablonec nad Nisou - 55 %.

15:38

Na štábu knížete se objevila exministryně Zemanovy vlády Petra Buzková. "Rozhovory nedávám," odbyla Blesk. Na Buzkovou Zemanovi poradci kdysi připravovali spis Olovo, v němž ji vinili z prostituce.

15:36

Jestli se někdo myslel, že velká města pomohou Karlovi, mýlil se. Jihlava sečteno 61,3 % pro Zemana.

15:33

Karel Schwarzenberg se pravděpodobně stane vítězem jen na sociálních sítích.

15:30

Karel Schwarzenberg na avizované setkání s novináři ve tři hodiny nedorazil. Dál je schovaný ve VIP zóně. Jeho štáb to omluvil tím, že má soukromý hovor.

15:26

V sedmém největším městě Ustí nad Labem sečteno. Vyhrál Zeman - 73% Karviná je Zemanova. 82,4% hlasů!!!

15:24

Zeman válcuje na Moravě! Tak například Frýdek-Místek má už odvoleno 100 % a Zeman získal 65,8 % hlasů.

15:22

82 % sečtených, poměr 56 - 44. Kníže se probouzí... Praha má zatím jen 59 % sečtených hlasů. To hraje pro Schwarzenberga. Pohlídá si Zeman náskok?

15:20

"Z veřejného prostoru je potřeba vyvětrat odér estébáckých lží, xenofobie a náckovství vypuštěný do něj před druhým kolem prezidentské volby," komentoval průběh druhého kola Miroslav Kalousek.

15:14

75 % sečtených hlasů, Schwarzenberg stáhl Zemanův náskok jen o 1 %. To asi nebude stačit.

15:13

První výsledky ukazují na úspěch Zemana. Diváci v čimelické hospodě Na Hvížďalce, baště Schwarzenbergova panství, usrkávají pivo a kafe a v jejich obličejích se zračí očekávání. Věří, že nástup hlasů velkých měst zvrátí prozatimní výsledek.

15:11

Vypadá to, že Miloš Zeman se rozhodl zůstat ukrytý před novináři až do doby, než bude jasné, jak dopadl. Jeho příznivci ve volebním studiu s nervozitou čekají, zda dosavadní příznivé výsledky nezvrátí sečtení hlasů velkých měst. Předpokládají, že tam bude mít výrazně větší podporu Karel Schwarzenberg.

15:07

"Vůbec si netroufám říci, kdo vyhraje. Bude to napínavé do poslední chvíle," řekl Blesk.cz Daniel Hůlka

VIDEO
Video se připravuje ...
15:06

Je ale pravdou, že Schwarzenbegr v prvním kole stahoval ke konci o sto šest. Uvidíme dnes jeho koncovku.

15:04

Zatím rozdíl asi 350 tisíc hlasů pro Zemana. V týmu Schwanzenberga musí vládnout nervozita.

15:01

Schwarzenberg stále mírně stahuje, ale Zeman je na cestě na Hrad.

15:00

Jsme v druhé půlce, sečteno je 54,6%. Karel stahuje, ale málo. Zeman si drží slušný náskok. Volební účas je proti předpokladům nižší, než v prvním kole - 57% procent.

14:57

Ve druhé půlce prvního kola poskočil Karel z 18 na 24 %, Zeman klesl z 26 na 24%.  Fischer už klesal. Zopakuje se to i v druhém kole?

14:56

50% sečtených, Karel mírně stahuje, ale pořád poměr 58 - 42. Blíží se půlka, pak to začne. Rozhodne Praha?

14:55

V čímelické hospodě Na Hvížďalce se sešli nejvěrnější příznivci Karla Schwarzenberga. Jako první přišel sledovat sčítání hlasů Tomáš Sacher (60). "Viděl jsem tu všechny televizní debaty. Věřím, že to vyhraje. Ale bude to o fous. Je to čistý člověk, a nejen on, ale celý jeho rod," řekl Sacher.

14:53

Z 1,5 milonu sečtených hlasů je více 6 tisíc neplatných. Lidé se zjevně nepoučili chybou Karla Schwarzenberga a volili stejně...

Z dalších známých tváří přišel do Lucerny podpořit Karla Schwarzenberga pan etiketa Ladislav Špaček a Michael Kocáb. Všichni kromě novinářů mají žluté placky "Karel for president". Nálada je špatná. Zeman drží svůj náskok.

14:44

Přesně v 14:50 bude hostem rozhovoru ŽIVÉHO vysílání Blesk.cz z voleb ze štábu Miloše Zemana Daniel Hůlka.

14:45

Pokud by se Schwarzenberg stal prezidentem, na funkci ministra zahraniční by okamžitě nerezignoval. Řekl, že by se jel v úterý rozloučit se svými kolegy, ministry zahraničí Evropské unie.

14:43

"Tak mám pro vás tuto zprávu. Miloš Zeman u nás získal 209 hlasů. Karel Schwarzenberg má 324. Čtyři hlasy byly neplatné. Zkazil nám to zájezd lyžařů, který tu zastavil a odvolil. Asi byli z Vysočiny," přišel říci do čimelické hospody Na Hvížďalce starosta Čimelic Vladimír Pánek.

14:42
VIDEO
Video se připravuje ...
14:38

Co si pomyslí Felix Slováček, pokud volby vyhraje rival jeho favorita Karel Schwarzenberg? "Řeknu si, že je to frajer, a ať žije prezident. Nemám s tím problém," řekl Slováček ve volebním štábu Miloše Zemana v pražském Top Hotelu.

VIDEO
Video se připravuje ...
14:39

Příchod Karla Schwarzenberga mezi své příznivce do Lucerny Music Baru mezi se očekává kolem třetí hodiny. Ti se při pohledu na průběžné výsledky tváří rozpačitě. Pije se ještě víc!

14:32

V Top Hotelu se schází celá bývalá Zemanova vláda. Přišel také bývalý ministr zahraničí Jan Kavan.

14:25

"Kdyby to tak vydrželo," přejí si Zemanovi příznivci v jeho volebním studiu při sečtení 2 % okrsků. Jejich favorit zatím jasně vede.

14:23

Další z příznivců, k nimž se Zeman v kampani moc nehlásil - kontroverzní exministr zemědělství a exhejtman severní Moravy Jaroslav Palas - také nemůže ve štábu Zemana chybět.

14:15

Pro Zemana je nachystán vítěžný dort, ale je na něm i směrovka na Vysočinu. Pořád není jasné, zda se z Top Hotelu Praha vrátí právě tam, nebo zamíří na Hrad.

14:25

Ze známých tváří do Lucerny dorazil David Černý nebo herec Jan Potměšil a Oldřich Navrátil. Kníže je ve VIP zóně v zákulisí.

14:21

Ve volebním štábu Karla Schwarzenberga je pořádně rušno. Víno a pivo teče proudem. Všechny části zasvěcené knížeti jsou kuřácké.

14:14

Statistický úřad už zpracovává první hlasy.

14:10

Boxer Lukáš Konečný, který Zemana podporoval i v televizní debatě, či odborářský boss Dušek, který kdysi vedl úspěšnou stávku železničářů proti vládě Václava Klause, si teď v Zemanově štábu pochutnávají na občerstvení a napjatě čekají na vyhlášení výsledků.

14:06

Z dalších známých tváří se v Zemanově štábu objevil exministr zdravotnictví za ČSSD, psychiatr Ivan David. Je tu i jeho podporovatel Felix Slováček.

14:05

Zeman se ukryl v jednom z pokojů, zjistil Blesk od ochranky. Jeho příznivci včetně Šloufa a Grégra jsou v oddělené restauraci.

14:00

JE DOBOJOVÁNO. PRÁVĚ NYNÍ SE UZAVŘELY VOLEBNÍ MÍSTNOSTI. NERVY DRÁSAJÍCÍ SČÍTÁNÍ HLASŮ PRÁVĚ ZAČALO.

13:58

Dorazil už i Miloš Zeman. Novinářům se zatím straní.

13:57

S novináři se Šlouf odmítl bavit. "Jste mi lhostejní," řekl novinářům. Na otázku, zda je pozvaný, odpověděl: "Proč se ptáte mne? Dejte mi pokoj."

13:51

Právě dorazil Miroslav Šlouf, Zemanův přítel a blízký spolupracovník, k němuž se ale kandidát v kampani moc neznal. Teď už nemá cenu nic zapírat.

13:45

U projekce v čimelické hospodě Na Hvížďalce stále zejí prázdnotou. Zaměstnanci restaurace vše připravili ke sledování sčítání hlasů, zatím ale diváci nedorazili. "Každou televizní debatu tu sledovali. Dnes je tady ale ples. Je možné, že to dnes odpoledne vypustí, aby to tu zapili až večer. Vítězství nebo prohru," řekl hostinský Karel Pavelka.

13:48

Do štábu dorazil předseda SPOZ Vratislav Mynář. Má dobrou náladu: Zeman na Hrad! hlásá...

13:34

Novináři dostali různobarevné dortíčky, banány, jsou tu studené mísy, salámy, sýry. Zabijačka zatím nachystaná není. Že by se Miloš Zeman vzdal své milované pochoutky?

13:20

Ve volebním Štábu Miloše Zemana v pražském Top Hotelu vrcholí přípravy před vyhlášením výsledků. Personál hotelu už začal nosit na stoly zákusky, k pití jsou nealko nápoje, káva a chystá se výčep piva.

12:56

Na první pohled je patrné, že přišla volit nejmladší generace voličů. Tedy lidé od 18 do 30 let, kteří k volbám obvykle nechodí. Ať už vyhraje ten, nebo onen, přímá volba tyto lidi zmobilizovala a díky ní si uvědomili, že mohou dát najevo své názory a vyvinout tlak na politiky.

12:15

Ve volebním štábu Miloše Zemana ladí poslední detaily.

VIDEO
Video se připravuje ...
12:03

Včerejší den byl pro mě sváteční nejen tím, že mi kadeřnice umyla hlavu, ale že mi tady na Malvazinkách umožnili zúčastnit se prezidentských voleb. Na rozdíl od nemocnice v Krči. Dva studenti přišli s volební urnou hned úderem druhé hodiny.

Fascinovalo mě, že otázka, zda chci volit, byla asi druhá třetí u příjmu hned poté, co jsem řekla rodné číslo apod. Mimochodem těch pacientů, co se jich chtěli zúčastnit, byla tady celá řada. A pan ředitel jim to umožnil. A je zcela jedno, jaké jméno do urny v obálce vložili. Jde o princip. Pocit, že nejsem vyřazená, vyřazený se vším všudy. Nejsem mimo hru, out, za čárou... Moment zdůraznění a návratu lidské důstojnosti je hrozně důležitý.

11:26

Češi žijí na facebooku, na této sociální síti prožívají i právě probíhající 2. kolo prezidentských voleb. Slavní nezůstávají pozadu. S touto fotkou z volební místnosti se pochlubila na svém profilu rebelka Agáta Hanychová. "Karle, máte to tam!" napsala modelka k fotce... Už jste byli volit?

11:03

Rekreační oblasti zažívají nápor voličů, lístek do urny vhazují lidé, kteří přijeli rovnou ze svahu s lyžařskými botami na nohách. Volební lístky proto došly třeba na Šumavě. Dnes je tam už ale klidněji, na nápor jsou ve volebních místnostech dosttečně připraveni.

10:50

Ministerstvo vnitra zatím nezaznamenalo žádný falešný voličský průkaz. Mluvčí úřadu Pavel Novák tak vyvrátil i podezření o hlasování na neplatný voličský průkaz, který údajně odhalila volební komise v Havlíčkově Brodě. Na možné kopírování voličských průkazů upozornil v pátek volební tým prezidentského kandidáta Miloše Zemana.

gabi50 ( 27. ledna 2013 03:13 )

Jenomže my to, bohužel, odse.reme s tou lůzou

annakarenina ( 26. ledna 2013 19:52 )

Me by zajimalo, jak je mozne, kdyz nekdo nema rakouske obcanstvi, ziskat neco na zaklade rakouskeho prava. To by muselo byt jedine na syna, kdyz uz po slechticku.

kdoasi ( 26. ledna 2013 17:44 )

OPRVAVA: oprava

kdoasi ( 26. ledna 2013 17:44 )

A přidat našim utlačovaným spoluobčanům...aby nemuseli tak tvrdě pracovat při čorkách

kdoasi ( 26. ledna 2013 17:39 )

nebojsa:skutečnost S tím prostě nic neuděláš.Navíc člověk, který žil celá léta až do roku 1990 v Rakousku,není pro mne ani ten poloviční Čech.

Zobrazit celou diskusi