Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hackerský útok na Schwarzenberga? Na Facebooku mu zablokovali události!

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg  (Autor: ČTK)
Autor: psch, ČTK - 
26. ledna 2013
12:40

Druhý den druhého kola přímé volby zaútočila skupina lidí na prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. Z Facebooku zmizelo několik událostí s podporou desítek tisíc uživatelů.

Z Facebooku dnes, druhý den druhého kola prezidentské přímé volby, zmizela z Facebooku například Událost „Jdu volit a volím Karla i v druhém kole“, která měla přes 170 tisíc nahlášených uživatelů.

"Nevíme, kdo za tím stojí, ale je evidentní, že dost velký počet lidí, zřejmě organizovaných, od včerejšího (pátečního) odpoledne nahlašoval Facebooku k blokaci obsah z profilu Karla Schwarzenberga," uvedl mluvčí volebního týmu Marek Pražák.

Podle Davida Gaydečky ze Schwarzenbergova volebního týmu jde o hackerský útok. Což není ale tak úplně přesné. K zablokování skupiny, události nebo stránky stačí, aby pár lidí konkrétní věc na Facebooku nahlásilo jako nevhodnou a jakmile se administrátorům nashromáždí určitý počet nahlášení, stránku či uživatele zablokují. V tomto případě lze tedy hovořit nejspíš o cíleném útoku několika lidí.

Podobně zablokovaných bylo už několik

Jak je známo, facebookoví administrátoři se s blokováním nemažou. Dříve zablokovali například profil ženy, která se vyfotila ve vaně, a její loket připomínal prso. Účet později obnovili a ženě se omluvili. Stejné ho pochybení se dopustili v případě Daniela Landy, kterému zablokovali fanouškovskou stránku, která podporuje Žita 44. Později mu ji též obnovili.

barbra7 ( 26. ledna 2013 16:54 )

Třeba to udělal s schválně? A třeba potom o sobě řekl, že je blbec? Mimo moje chápání jsi ty marmate.

joudajoudovy ( 26. ledna 2013 15:55 )

kalousek, ten to nese asi nejhure. uz se videl jako premier a jak bude hrabat, hrabat a hrabat. a toho uhlovaroma bakalu, uz konecne dejte k soudu, rozkradl cele ostravsko-karvinsko.

joudajoudovy ( 26. ledna 2013 15:53 )

uz bezte s tou chudinkou k sipku, co si jeste vymyslite??? stale na nej nekdo utoci, nekdo mu okopava kotniky a zablokovali mu draty... i kdyz oba kandidati nebyli muj salek caje, ale nez zdegenerovanou sislu pizlu, ktera ma zivotni praxi ziskanou z valeni po kavarnach ci koukani do vystrihu zen,je cech, lepsi volbou. ted jsem zvedavy na ten hystericky dav umelcu a analnich lezcu, v cele se sverakem. jedno pozitivum mi tyto volby daly. chces-li na hrad, musis jit pres mrtvoly a narod se rozdeluje mezi bohate/mocne a normalni/chude. a jeste, divadelni hry jary cimrnana jiz znam a vnuky tam volit nebudu. ale p.sverak je dobry obchodnik na hrad si cesticku najde, jako za kazdeho rezimu...

matyldamatylda ( 26. ledna 2013 15:37 )

kariin ( 26. ledna 2013 15:26 )

To jsme to zase dopracovali

Zobrazit celou diskusi