Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Klaus odvolil a jede do Chile: Vrátit propisku, nebo emigrovat?

Autor: simao, INT - 
25. ledna 2013
17:05

Odvoleno má již i končící prezident Klaus. Na výsledky však na Hradě čekat nebude. Až v sobotu oznámí úřady jméno jeho nástupce, bude Klaus zrovna ve slunném Chile - a vrátí se tak na místo činu, kde ukradl protokolární pero!

Prezident Klaus volil stejně jako v 1. kole v pražských Kobylisích. Patrně Miloše Zemana. i když to oficiálně nepotvrdil. "Nebudu vám prozrazovat, koho jsem volil, ale vy to možná tušíte. Volil jsem toho, o kom si myslím, že bude přínosem pro tuto zemi, pro český stát," řekl novinářům Klaus neurčitě.

Na dotaz, co by chtěl do konce svého funkčního období ještě stihnout, uvedl: "Jestli něco chci stihnout, tak skutečně obhajovat a vysvětlovat amnestii, kterou jsem udělil. Ta myslím obhajobu potřebuje, protože ty nesmyslné útoky, které jsou na ni vedeny, přesahují všechno," dodal Klaus. Klaus se stal v souvislosti s amnestií terčem rozhořčených reakcí, ale i vtípků.

Výsledky volby se Klaus dozví na návštěvě Chile. Odlétá tam již dnes a bude se účastnit 26. a 27. ledna summitu Evropské Unie a Společenství Latinské Ameriky a karibských států.

Konference se koná v Santiago de Chile. A tak Klaus vymění české mrazy za třicetistupňové vedro. A především - vrací se na místo činu! Do země, kde si uřízl mezinárodní ostudu při krádeži protokolárního pera.

Protože vyšlo najevo, že Klaus uvažuje v případě výhry knížete o emigraci, panují však obavy (především na sociálních sítích), zda se Klaus do Česka vůbec vrátí. "Jsem vaší SMS šokován. Vy tedy volíte knížete? Já budu v případě jeho zvolení uvažovat o emigraci. VK," napsal prý Klaus ve zprávě, uvedly Lidové noviny. 

kukuku ( 26. ledna 2013 15:47 )

Základní omyl pravičáckých primitivů, jako jsi ty, je, že kupónová privatizace měla lidem vrátit víc, než kolik dali za kupónovou knížku. Tato akce měla nastartovat tyto podniky investicemi ze zahraničí. Nenastartovala, státní podniky byly zlikvidovány. Ti, kteří propásli vhodný okamžik pro prodej a dle Tvé pošahané rady "do dnes profitovat" - Ti splakali nad výdělkem.

rudyptak48 ( 26. ledna 2013 10:46 )

Co Livie, proč nevolí s tebou? Hlídá kufry na letišti?

mathony ( 26. ledna 2013 08:32 )

ještě chce pořádnou dovolenou za naše prachy když jel do německa říkalo se že je to jeho poslední cesta a ejhle

grizzly48 ( 26. ledna 2013 06:53 )

Jo a co se týká emigrace, tak to má už jistě domluvený u Putina. Stejně si myslím, že po celou dobu spolupracoval s KGB. Nejlépe by bylo, aby se usadil někde v Novorosijsku. A povedenou rodinku tam může vzít sebou.

grizzly48 ( 26. ledna 2013 06:43 )

Pan prezident se zase vrací na místo, kde měl největší mediální ohlas. Jsem zvědav, co si připravil tentokrát. Určitě už má něco za lubem, protože jak víme, myslí vždy několik tahů dopředu.

Zobrazit celou diskusi