Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Poslední kydání špíny: Miloš útočil, Karel se bránil

Poslední debata České televize ničím nepřekvapila. Miloš Zeman útočil, Karel Schwarzenberg se bránil
Poslední debata České televize ničím nepřekvapila. Miloš Zeman útočil, Karel Schwarzenberg se bránil  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ljš - 
25. ledna 2013
05:00

Konečně to máme za sebou. Čtvrteční prezidentský duel, který svou únavností a nudou překonal všechny předešlé, byl jen opakováním již viděného. Zemanovci jako obvykle útočili a Karel Schwarzenberg se s pomocí svých slavných příznivců snažil bránit. Bezradný Václav Moravec jako rozhodčí vymáhající pravidla již tradičně selhal.

Kdo neusnul v prvních padesáti minutách Moravcova pořadu, by měl patrně obdržet jednu z prezidentských medailí za statečnost. Dočkali jsme se dalšího dílu z trháku posledních dní s názvem Benešovy dekrety, Miloš Zeman nás obohatil několika dalšími citacemi moudrých osobností (na Wericha tentokrát bůhvíproč nedošlo) a nechyběl ani Moravcem milovaný AZ kvíz.

V momentě, kdy už mnozí diváci začínali napodobovat oblíbený zvyk Karla Schwarzenberga ze Sněmovny, se je však rozhodl Miloš Zeman probrat. Nejdřív zválcoval moderátora pořadu Václava Moravce, který se pokoušel donutit Jezevce z Vysočiny, aby odpovídal na otázky, neuhýbal od tématu a dodržoval čas a pak se pustil nejen do Karla Schwarzenberga, ale také do jeho příznivců v hledišti. Ti totiž také porušili pravidla a začali hlasitě povykovat, Zeman je však s úsměvem na tváři označil za křiklouny.

Na závěr se Česká televize vytasila s o něco živějším blokem, takzvanými interpelacemi, kdy příznivci jednoho kandidáta kladli otázky kandidátovi druhému. Zemanovci jako obvykle vytahovali dekrety a Kalouska, Schwarzenbergovci zase Zemanovu negativní kampaň a komunisty.

Pokud tedy nerozhodnutí voliči ještě čekali, že zasáhne vyšší moc a dá jim během posledního duelu nějaké znamení, koho volit, spletli se. Jediným úkazem večera tak byla přítomnost manželky Miloše Zemana, přezdívané paní Colombová, na kterou však musel nebohý kandidát upozornit sám, Václav Moravec si né a né všimnout. Bezradné kamery na ni však zaostřit nedokázaly.

plejer ( 26. ledna 2013 09:19 )

Podle předběžných průzkumů DOSTÁVÁ SCHWARZENBERG NA FRAK. Ve většině krajů kromě Prahy zatím vede Zeman o 10-15%.

plejer ( 26. ledna 2013 09:18 )

Podle předběžných průzkumů DOSTÁVÁ SCHWARZENBERG NA FRAK. Ve většině krajů kromě Prahy zatím vede Zeman o 10-15%.

pgga ( 26. ledna 2013 04:24 )

Zeman je absolutni buran....hruza ho slyset..videt..arogantni blb....

pgga ( 26. ledna 2013 04:22 )

Ale urcitym Cechum...se to libi...proc ne...vestsina narodu jsou alcoholici..tedy rozum jde kam?OMG....

pgga ( 26. ledna 2013 04:19 )

Zobrazit celou diskusi