Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední prezidentský duel: Zemanova tajná zbraň selhala, manželky Ivany si nikdo nevšiml

Podaří se Václavu Moravcovi v posledním klání prezidentských kandidátů vymáčknout ze Zemana a Schwarzenberga ještě něco nového?
Podaří se Václavu Moravcovi v posledním klání prezidentských kandidátů vymáčknout ze Zemana a Schwarzenberga ještě něco nového?  (Autor: ČTK, Blesk)
Autor: red - 
24. ledna 2013
19:58

Boj o Hrad už je v cílové rovince, a tak mají Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg poslední možnost přetáhnout nerozhodnuté voliče na svou stranu. Online z poslední debaty před otevřením volebních místností pro vás komentovala nejkrásnější dívka planety Tereza Fajksová.

Poslední prezidentský duel
Datum:
21:50

Nejlepší nabídku však přináší Blesk.cz - sledujte s námi v příštích dvou dnech prezidentskou bitvu. Jenom na stránkách Blesk.cz a tištěného Blesku se dozvíte nejen kompletní zpravodajství a výsledky voleb, ale také vše, co se odehrálo v zákulisí volebních štábů. Děkujeme za pozornost a přejeme šťastnou ruku ve volebních místnostech!

21:48

Není v mé kompetenci soudit tyto kandidáty, co udělali, nebo neudělali v minulosti, jelikož nejsem ekonom ani politolog a ještě ke všemu jsem při většině jejich rozhodnutí nebyla ani na světě. Nicméně z pohledu obyčejného občana doufám, že jejich budoucí kroky půjdou tím správným směrem. Alea iacta est! Šťastnou ruku při zítřejších volbách přeji všem voličům. Hezký večer.

21:47

A je to za námi! Miloš Zeman láká voliče nestranických kandidátů Fischera a Franze, aby následovali své kandidáty a dali mu hlas. Karel Schwarzenberg láká především ty, kteří se nemají tak dobře jako ostatní, protože bude nadstranickým prezidentem a prezidentem pro všechny.

21:40

"Jak byste zkonsolidoval veřejné finance vy?" ptá se ekonom Miroslav Zámečník. Miloš Zeman vytahuje čísla, srovnává HDP jeho a Nečasovy vlády. Následuje přednáška z ekonomie o tom, proč se neshodne se svým podporovatelem Rusnokem. Miloš by narozdíl od svého kamaráda Jirky zvyšoval DPH o dva procentní body, čímž by podle Zámečníka zvyšoval nezaměstnanost. To by si páni ekonomové měli ještě vyjasnit.

21:37

A je tu čtvrteční chvilka ekomomiky, ptát se bude Jiří Rusnok. Vytahuje další trumf -  Kalouska a vládu. "Myslím, že máme dobrý výsledek. Když se podívám na schodek, musíte uznat, že jsme udělali kus dobré práce," odpovídá Schwarzenberg, který by se oznámkoval mezi dvojkou a trojkou.

21:34

Zemanovci mají dekrety, Schwarzenbergovci zase Zemanovu negativní kampaň. Helena Illnerová se zeptala, proč Miloš Zeman vytahoval nacionalistické otázky a kádrování a proč dopustil, aby to mladí považovali za normální. Zeman odpověděl jako vždy... Citátem.

21:33

Krom dekretů tu máme ještě Čunka, amnestii a hlasování na vládě. "Pane generále, je mi velice líto, že ve vašem pokročilém věku, místo abyste argumentoval, tak urážíte," reagoval Schwarzenberg na generálovu otázku, zda pro něj nebyla v inkriminovaných tématech důležitější jeho funkce.

21:26

Nastupuje Plk. Pavel Vranský, což nás nenechává na pochybách, že to budou znovu Benešovy dekrety.

21:25

"Já vyprávím takovou bajku o dvou lišácích, nejmenuju vás, ale jedním z nich jste vy," začal vtipně Zdeněk Svěrák a pustil se do kritiky jeho politické dráhy. Pak se zeptal na snahu politicky zlikvidovat Petru Buzkovou v takzvané kauze Olovo. Miloš Zeman se však nenechal rozhodit a řekl, že s touto kauzou nemá nic společného.

21:33

Přeskakujeme na kandidáty vs. hosté a začíná to konečně dostávat šťávu. Každopádně dle dosavadního vývoje televizního pořadu si myslím, že tahleta diskuze již rozhodnutí voličů nezmění.

21:19

Zemanovci, konkrétně Jan Kuklík, nepřestanou vytahovat Benešovy dekrety a nepřestanou. Karel Schwarzenberg dalekosáhle vysvětluje a Václav Moravec volá: "Čas, pane ministře!"

21:15

Za Schwarzenbergovce přichází s otázkou Věra Čáslavská. Ptá se, jak se Miloš Zeman vyrovnal s tím, že požádal o podporu komunisty. Nejlepší obrana je útok, a tak Zeman, neváhal legendární sportovkyni připomenout, že svou medaili věnovala Alexandru Dubčekovi. Že se jako obvykle smál vlastnímu vtipu, netřeba dodávat. Ta ho ale označila za symbol Pražského jara a zeptala se Zemana na počet popravených za komunistického režimu.

21:10

Nyní ovšem přichází konfrontační část, to bude něco pro podporovatele Miloše Zemana. Kateřina Zemanová jako zástupkyně mladých přichází z otázkou na dohodu ACTA. "To je poněkud opožděná starost. ACTA už byla přijata a budeme se jí řidit," odpověděl a posléze vysvětlil, proč ji podpořil.

21:05

Jestli dnes Karel Schwarzenberg neusne, může úřad prezidenta vykonávat klidně deset let. Tohle je opravdu nuda.

21:01

Zeman se dušoval, že by nanapodoboval Václava Klause v napadání Ústavního soudu. "Je nutné respektovat nálezy soudu, které se mi líbit nebudou," prohlásil.

21:00

Pořad plynule přechází na otázky a odpovědi pana Moravce. Hlavní a nejdelší slovo má moderátor večera. Nechte je mluvit, pane Moravče! Má to být kandidátská diskuze!

20:57

Příznivci Karla Schwarzenberga dnes pochodem z Karlova mostu na Staroměstské náměstí vyjádřili podporu jeho prezidentské kandidatuře. V chladném počasí se podle pořadatelů sešla přibližně stovka převážně mladých lidí. Akci v centru Prahy s názvem Pochod za Karla-pochod motýlů a dýmek zakončilo skandování hesla Karel na hrad!.

20:56

Druhé kolo prezidentské volby už začalo!  Na českém konzulátu v New Yorku krátce po začátku voleb hlasovalo 20 lidí včetně sportovkyně Áji Vrzáňové či spisovatelky Martiny Formanové.

20:52

A máme zpátky starého dobrého Jezevce z Vysočiny. Miloš Zeman se po hodině probral a začal útočit nejen na Moravce a Schwarzenberga, ale také na příznivce knížete, kteří začali pokřikovat v momentě, kdy Zeman připomněl trestní oznámení, které na ministerstvo zahraničí údajně podal jeden z bývalých zaměstnanců. "Předal jsem podezření o korupci policii. Ta to odložila a za to já nemůžu. Ministr není detektiv," hájil se Schwarzenberg.

20:48

Moderátor Václav Moravec se zase nechal přejet buldozerem Zemanem. Pokolikáté už, po volbách by si nepochybně zasloužil dovolenou.

20:45

Zeman, který se včera červenal a potil pod palbou Jitky Čvančarové, která na něm nenechala nit suchou kvůli jeho výrokům o znásilňování žen zemany, z toho dnes vybruslil dalším bonmotem. "Starého psa novým kouskům nenaučíš. I když jsou psi, kteří se mohou učit, ale to záleží na rase," řekl. No, v případě jeho vítězství feminismus v Česku patrně pokvete.

20:41

A máme tu ožehávé téma plné erotiky. Schwarzenberg použil v minulé debatě příměr o zaplacené prostitutce a dárku pro manželku, když udělá jisté úkony, které jinak dělá nerada. "Nepovažuji to za tak strašný výrok. Jen jsem chtěl některým poslancům nastavit zrcadlo," vysvětlil Schwarzenberg.

20:38

Zeman znovu potvrdil, že by v případě nástupu na Hrad nechal ve funkci kancléře Jiřího Weigla, a to i přes jeho spojitost s firmou Key Investment. "Nechystám žádný personální pogrom, tedy kromě ochranky," vtipkoval Zeman.

20:35

Momentálně se vciťuji do kůže pana knížete... Chtělo by to trošku energie, usínám a zřejmě nebudu sama. Dostali jsme se do nekonečné smyčky stále se opakujícího deja vu. Zatím nejvíce energie srší ze simultánního překladatele ve výřezu. Má můj hlas.

20:33

Miloš Zeman se znovu drží svých zvyků a dělá Moravcovi z pořadu guláš. Místo, aby odpovídal na otázky, které mu moderátor klade, útočí znovu na Schwarzenberga.

20:31

Karel Schwarzenberg rozesmál příznivce Miloše Zemana, když odpovídal na otázku ohledně překvapivých nominací na ministerstvu kultury. "Nemůžu mluvit Starostům a nezávislým do jejich výběru. To je naprosto jejich záležitost, ne záležitost TOP 09,"pronesl s tím, že se jedná o dva různé subjekty.

20:27

Karel Schwarzenberg řekl, že by na konci svého volebního období jako prezident nedoporučoval svého nástupce. "To není už moje záležitost," řekl. Možná by se měl inspirovat u prezidenta Klause, ten doporučoval nejen sám, ale zapojil i celou rodinu.

20:26

Dívám se na facebook a fascinuje mě to rozdělení českého národa na Miloškovce a Karlíkovce :) Jsem opravdu sama zvědavá, jak to dopadne.

20:24

Miloš Zeman už nevydržel, že si nikdo nevšiml té velké události, a sám v pořadu přivítal paní Colombovou, tedy svou manželku Ivanu.

20:21

A máme tady znovu oblíbený AZ Kvíz, tentokrát Václav Moravec zkouší Miloše Zemana ve hře "Poznej autora tohoto citátu"

20:18

Karel Schwarzenberg se rozhodl začít bránit a obvinil Miloše Zemana, že vědomě vyděsil občany, když jeho slova špatně interpetoval. "Já si myslím, že je žádoucí, abychom se nazabývali historickými tématy, ale aktuálními. Přesto, vědomě jste chtěl znejistit občany v pohraničí, když jste je mystifikoval mými údajnými výroky o Benešových dekretech. Jejich majetek je přitom v bezpečí. Ale vy jste to využíval v kampani," zlobil se. Takhle rozčíleného jsme knížete za 14 dní ještě neviděli!

20:18

Dobrý večer, dnešním dnem končíme dlouhotrvající "boj" mezi panem Schwarzenbergem a panem Zemanem. Musím sama uznat, že se už těším, až tyto volby skončí, jelikož mě už nebaví sledovat handrkování, urážení a házení špíny na každého z nich. Svým způsobem je mi obou kandidátů opravdu líto, protože musejí být unavení a vyčerpaní. Držím pěsti oběma a doufám, ať už vyhraje ten, nebo onen, že bude tou nejlepší volbou pro náš stát. Hodně štěstí, pánové! A hlavně čestně!

20:16

A je to tu zase! Benešovy dekrety stokrát jinak. Miloš Zeman byl Václavem Moravcem nachytán, že při své citaci v minulém duelu uvedl špatný zdroj.

 

20:10

Karel Schwarzenberg zase řekl, že nadšení mladých lidí, kteří se snažili získat další voliče, vedlo k tomu, že to až některým lidem lezlo na nervy. "Ale jedna sedmdesátiletá paní obvolala půlku jižních Čech, to je krásný," usmál se kníže.

20:09

Na otázku, na co ve své kampani nejsou hrdí, Miloš Zeman řekl: "Nejsem hrdý na styl, jakým za mě někteří moji příznivci lobují."

20:04

Miloš Zeman přívítal svého soupeře slovy: "Tak naposledy." "Doufejme," odvětil Karel Schwarzenberg, který musel v posledních čtrnácti dnech odrážet negativní kampaň Zemanova týmu.

20:03

Miloš Zeman na poslední duel spěchal přímo z redakce Blesku, kde mimo jiné řekl, že dělat z lidí blbce ho nabíjí. Doufejme, že si to dnes odpustí. Videa z návštěvy obou kandidátů si můžete prohlédnout zde: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-volba-prezidenta/189601/zeman-v-redakci-blesk-cz-proc-z-lidi-delam-blbce-knize-se-smal-milosovi.html

20:02

Vážení čtenáři, vítejte u online přenosu z posledního duelu prezidentských kandidátů Milošem Zemanem a Karlem Schwarzenbergem. Můžete se také těšit na komentáře nejkrásnější dívky planety Miss Earth Terezy Fajsové.

ronydan ( 25. ledna 2013 11:59 )

No-a to je přesně o tom.

karel ( 25. ledna 2013 10:31 )

Knize ma naslouchadlo nebo naseptavadlo od Kalouska

marmat ( 25. ledna 2013 10:24 )

JE DOBREJ DOSTAROSTOVAT někde na VYSOČINÉ 12 let tam objímá stromy a jeho hlavní ARGUMENT je, že po nem to už nikdo NEZVLÁDÁ !!! A jen reje "NÁŠ POKLAD KŘIŠŤÁLOVÉ ČISTÝ A NEPOSKVRNÉNÝ" !!! ¨ Vlastně je to i velká drzost a nikdo mu tohle nevpálil !?

marmat ( 25. ledna 2013 10:17 )

TOHLE velmi JEDNODUCHÉ FANĚNDĚNÍ Zemanovi moc nepomůže....

marmat ( 25. ledna 2013 10:15 )

Něco jako pana ŠLOUFA k sobě na HRAD !!!???

Zobrazit celou diskusi