Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

10 nejhledanějších zločinců Česka! Pozorně si je prohlédněte. Neviděli jste je?

Autor: Veronika Pukačová - 
29. prosince 2012
11:40

Mají na svědomí těžké zločiny a jsou nebezpeční. Už dávno měli být za mřížemi. Jenže spravedlnost je na ně zatím krátká. Pohleďte do tváří nejhledanějších mužů a žen Česka.

Možná některého z těchto lidí vídáte každý den na autobusové zastávce, možná se s některými i kamarádíte a vůbec netušíte, čeho jsou schopni...

Zatím bezvýsledně po nich jde policie. Kvůli vraždám, podvodům, kuplířství, krádežím i znásilňování. Je jich celkem přes 36 tisíc, takže se na stránky Blesku všichni nevejdou. Sestavili jsme proto pro vás přehled těch nejhledanějších.

Mezi ně patří i proslulí Radovan Krejčíř či Viktor Kožený. O těch se sice ví, kde jsou, ale hostitelské státy je odmítají vydat.

Další tisíce hledaných jsou na policejním webu www.policie.cz. Samozřejmě jejich vizáž se mohla změnit, protože utopií není ani celková změna podoby včetně plastiky obličeje.

Pokud máte o některém z těchto lidí informace, volejte linku 158.

František Procházka (38), hledaný od roku 2007 František Procházka (38), hledaný od roku 2007 | Policie ČR a archiv Blesku
Zloděj století - František Procházka (38), hledaný od roku 2007

Mluví se o něm jako o zloději století poté, co ze sídla bezpečnostní agentury G4S na pražském Žižkově ukradl 540 891 700 korun. Procházka tam byl v té době zaměstnán jako strážný. A toho také využil: Naložil peníze do dodávky a beze stopy zmizel. Prý ho ale zahlédli v Karibiku. České soudy mu uložily 9 let vězení.

Zákeřný vrah - Alija Ruzhdi (41), hledaný od roku 2002

Alija Ruzhdi (41), hledaný od roku 2002 Alija Ruzhdi (41), hledaný od roku 2002 | Policie ČR a archiv Blesku

Srb, který vystupuje také pod jmény Alija Quazim a Noveski Anastas, dostal za vraždu a výtržnictví 11 let a 6 měsíců. V září 1998 ve Varnsdorfu střílel do zátarasu, který vytvořili z aut Romové v rámci vyřizování účtů mezi nimi a Albánci. Ruzhdi se snažil prostřílet pryč a přitom jednoho z Romů zasáhl do nohy, pak ho na útěku trefil do zad. Poté zmizel.

Jan Jarolímek (53), hledaný od roku 1995 Jan Jarolímek (53), hledaný od roku 1995 | Policie ČR a archiv Blesku
Honza hrobař - Jan Jarolímek (53), hledaný od roku 1995

Tento zvlášť nebezpečný zločinec se přes vydírání, krádeže a uchovávání zbraní a výbušnin dopracoval až k dvojnásobné vraždě. Zabil dva mladé muže a pak je zakopal. Jejich ostatky se našly až po osmi letech. Celkem mu soudy vyměřily 21 let! Může vystupovat i jako Jan Krbeček. Pozor na něj, je násilnický a ozbrojený!

Mistr tunelář - Jan Mareš ( 51), hledaný od roku 2004

Jan Mareš ( 51), hledaný od roku 2004 Jan Mareš ( 51), hledaný od roku 2004 | Policie ČR a archiv Blesku

Tento seriózně vyhlížející pán společně s manželkou manipuloval s majetkem investičního fondu a obohatil se tak téměř o 72 milionů korun. Je ale podezřelý i z další majetkové a násilné trestné činnosti. Podle policie je mimo republiku.

Martin Šimůnek (49), hledaný od roku 2006 Martin Šimůnek (49), hledaný od roku 2006 | Policie ČR a archiv Blesku
Zvrhlík z reprezentace - Martin Šimůnek (49), hledaný od roku 2006

Bývalý reprezentant ve sportovní gymnastice a trenér opakovaně souložil se svou nezletilou svěřenkyní, ukazoval jí pornografické snímky a chtěl ji fotit nahou, což ale odmítala. Byl odsouzen k sedmi letům, trest ale nenastoupil. Policie ho od té doby hledá marně.

Prodavačka žen - Terezia Horváthová (53), hledaná od roku 2004

Terezia Horváthová (53), hledaná od roku 2004 Terezia Horváthová (53), hledaná od roku 2004 | Policie ČR a archiv Blesku

Tato žena neměla slitování s dvěma nezletilými dívkami. Zorganizovala jejich únos a následný prodej k prostituci. Jednu z dívek prodala za dva tisíce korun, druhou už prodat nestihla. Obě dívky policie vrátila rodičům. Horváthová byla odsouzena ke dvoum letům, do vězení však nenastoupila. Údajně je v Anglii, je ale možné i to, že se ukrývá v Česku.

Anna Katrinčáková (62), hledaná od roku 1999 Anna Katrinčáková (62), hledaná od roku 1999 | Policie ČR a archiv Blesku
Ďáblice z nebes - Anna Katrinčáková (62), hledaná od roku 1999

Žena pracovala na poště a podvodem získala od května 1977 do května 1978 téměř 332 tisíc korun. Pak společně s dalšími dvěma komplici v květnu 1978 pod pohrůžkou použití výbušnin donutila posádku letadla ČSA na lince Praha–Brno odklonit letadlo do Frankfurtu nad Mohanem. Od té doby ji už v Česku nikdo neviděl, Němci jí v roce 1978 poskytli politický azyl, a policie proto nemá páky dostat ji zpět. Hledaná je kvůli soudním tahanicím až od roku 1999.

Elektrobestie - Eva Kořínková (58), hledaná od roku 1999

Eva Kořínková (58), hledaná od roku 1999 Eva Kořínková (58), hledaná od roku 1999 | Policie ČR a archiv Blesku

Chtěla vzít život sama sobě, s sebou na onen svět však chtěla vzít i své dvě děti. Ty se zrovna koupaly ve vaně, když zapojila do zásuvky kabel od kulmy na vlasy a odstřihla jeho konec s tím, že kabel pod napětím chtěla do vody hodit. Došlo ke zkratu a neštěstí zabránil exmanžel. Ženu vypátrali policisté v Holandsku, nebyla však vydaná a nyní není jasné, kde je.

Iveta Bauerová (42), hledaná od roku 1996 Iveta Bauerová (42), hledaná od roku 1996 | Policie ČR a archiv Blesku
Iveta za 2,5 milionu - Iveta Bauerová (42), hledaná od roku 1996

Policie ji podezřívá z toho, že krátila daně a způsobila tak škodu vyšší než 9 milionů korun. Zároveň prý páchala další podvody. Stíhání se vyhýbala na Kostarice, kde ji ale našel Interpol a dopravil ji do české vazby. Soud ovšem povolil kauci 2,5 milionu a po blondýnce se slehla zem.

Krvavý anděl - Alica Knirsová (51), hledaná od roku 2009

Alica Knirsová (51), hledaná od roku 2009 Alica Knirsová (51), hledaná od roku 2009 | Policie ČR a archiv Blesku

Tento »andílek« s blonďatou hřívou má na triku vraždu! Žena se pohádala s přítelem, vzala pistoli a z bezprostřední blízkosti ho sedmkrát střelila do zad. Muž neměl šanci na přežití. Třináctiletý trest však Knirsová, která se může vydávat i za Alicu Sztrecskovou, nikdy nenastoupila.

eliape ( 20. dubna 2014 10:10 )

 Škoda že paní Kořínková co????? Že roky vychovávala své děti bez problému ,,,?? Roky co ještě byla v Cech tak ne vichovavala nikoho,, Jenom vlastními děti psychicky skodíla kdyz děti něco potřebovaly tak se o to vůbec nezajímá! Syna rádci strkala do polepsovny je to i její chiba ze v ty dobje syn byl jaky byl!! Když mama té posila něco ukrást protože na to nebyly peníze,, ty totiž zustAvali v hospodách! Když paní Kořínková utekla jenom z svou cerou 1998 cera ještě nechapala o co jde a proč ale i ceru ohromně psychicky poškodila a i lide v ji okolí!! Na konec 2013 když ji zavřeli si dovoluje dat vlastnímu sinu říct i lidem o kolo že všechno je jeho chiba! Chtěla ceře nechat vzít její miminko protože cera (25let) sní nechtěla sedět a chlastat!! O ceru se nestarala neví co jsou její zájmy nic ani nevidí když byla smutná nebo nemocná proste nic! Nikdy se nebyla třeba podívat na ceru když měla závody gymnastiky cera byla vždy všude úplně sama bez rodičů, cera chodila do školy a i musela pracovat a by měla co na sebe! Na konec když cera do studovala si musela sama doplatit školy ale i z dluhem který udělala ona paní Kořínková. Strašně mě mrzí ze se nikdo u soudu 12-03-14 ji osobně na nic nezeptal, protože Mama je ji dvě děti hodne psychicky pozkodila a ublizovala jim až do dne, a vím ze když bude moc nějak ubližovat dal takže to bude dělat

tilma ( 21. května 2013 10:29 )

Škoda, že paní Kořínková se s tím už nechce zabývat, jinak by Blesk musel neuvěřitelně zaplatit za poškození osobnosti. Takováhle hovadina, jenom proto, aby se zvedla sledovanost bulváru. Nizozemsko to označilo jako vykonstruovaný a zinscenovaný proces. Nahodou jsem obeznamena s celým spisem a s ´viníky´, opravdu námět pro Kafku. Je to asi tak, politicky ambiciózní exmanžel vás po deseti letech obviní, že jste před peti lety během hádky při rozvodu ´možná´ řekla.... Nikoho nezajímá, že se celou dobu (několik let) po ´té větě´ vzorně staráte sama o děti, nikdy se nikomu nic nestalo apod.. Takže pozor na věty typu ´vypadni´, aby vás bývalý partner po letech neobvinil, že jste ho určitě chtěla vyhodit z okna i spolu se sousedkou. Nechci to zlehčovat a spisy ostatních hledaných neznám... Ale trochu soudnosti občas neuškodí.

e.44 ( 30. prosince 2012 14:57 )

e.44 ( 30. prosince 2012 14:57 )

e.44 ( 30. prosince 2012 14:56 )

Zobrazit celou diskusi