Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kauza policisty vyhozeného z okna: Soudce pustil údajného viníka na svobodu!

Autor: Helena Lacinová, lmk - 
30. srpna 2012
20:51

V Chanově se včera slavilo. Zvláště rodina Miroslava Ciny (33). Ten měl totiž podle obžaloby v březnu vyhodit policistu z okna domu. Mostecký soudce ho ale včera osvobodil a propustil z vazby.

Velice málo důkazů bylo totiž shromážděno proti prostoduchému muži, který soudci ani napoprvé neporozuměl, že je volný. Obžaloba stavěla na korunním svědku Patrikovi T. (16), také z Chanova, kterého k soudu přivezli zaměstnanci polepšovny, kde nyní pobývá za krádeže. Mladík však tak lhal, že soudce Pavel Plch prohlásil, že za svoji praxi se s ničím takovým nesetkal. Mladík totiž popisoval, co ve skutečnosti nemohl vidět a co bylo v rozporu s jediným momentem, který si pamatoval vyhozený policista (29).

Ten v kritický den odcházel z bytu rodiny delikventního mladíčka, kde se byl ptát na osoby, po kterých se pátralo. Sotva zavřel dveře, dostal zezadu ránu do hlavy a probudil se polámaný na zemi před domem. Sám si zvládl přivolat pomoc. „Svědek Patrik T. má zájem na tom, aby věc zůstala neobjasněna,“ mínil soudce. Chválu na jeho verdikt pěl jen Cinův advokát a jeho matka Verona (62). „Já tvrdila, že je nevinný,“ křižovala se u soudu. Státní zástupkyně Naďa Voláková se proti verdiktu odvolala.