Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chrápající policisté: Po šlofíku šli na kobereček

Autor: Ivana Žáková - 
28. srpna 2012
05:52

Policisté, kteří spali v autě při noční směně na polní cestě v Dolním Benešově- Zábřehu, byli včera na koberečku u svého velitele. Fotky pořízené čtenářem Blesku probírali dlouho do večera.

V noci na neděli místo toho, aby hlídali bezpečnost města, oddávali se nerušeně spánku ve služebním voze. To zaparkovali na polní cestu nedaleko hlavního tahu z Opavy na Ostravu. Jenže nepočítali s tím, že se tudy bude v noci vozem vracet parta mladých lidí ze zábavy, která si je nerušeně několik minut fotila.

Potvrzeno: Byli ve službě

„Oba policisté jsou z obvodního oddělení v Hlučíně a byli v tu dobu ve službě. Čekáme na jejich vyjádření k této nepříjemné události, vyslechnuti budou ještě dnes,“ sdělila Blesku mluvčí okresního policejního ředitelství v Opavě Dagmar Šindlerová. O jejich případném potrestání rozhodne podle mluvčí jejich přímý nadřízený. K tomu je však potřeba úřední záznam k jejich službě v inkriminovanou noc, a hlavně jako důkaz zmiňované snímky.

Ty, ty, ty, anebo vyhazov?

Pokud prošetření prokáže, že se policisté svým jednáním dopustili pochybení, a to porušení služební kázně, bude následovat kázeňský postih. Ten je také v kompetenci nadřízeného. Kázeňský trest musí být v souladu se zákonem, může to být písemné napomenutí, snížení základního tarifu až o 25 procent na tři měsíce, odnětí medaile, odnětí hodnosti, pokuta, propadnutí věci či dokonce zákaz činnosti. Při posouzení bude záležet i na jejich dosavadní práci u policie.

versutus ( 28. srpna 2012 22:41 )

versutus ( 28. srpna 2012 22:40 )

versutus ( 28. srpna 2012 22:39 )

Přesně tak. Vikina85 naprosto blbá.

recepticek ( 28. srpna 2012 22:01 )

recepticek ( 28. srpna 2012 22:01 )

No ale doktor nemá v popisu práce náplň policisty...pokud doktor nemá příjem, operaci nebo nemusí ordinovat tak může být v pohotovosti na pokoji a klidně i spát, protože doktor pak třeba operuje ne 12 hod, ale 18 hod bez přestávky!!..ale policajt nás má chránit..tzn. hlídat..pak si kdejakej lotr někde páchá trestnou činnost a náš policajt si spí a neví o tom!

Zobrazit celou diskusi