Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Chrápající policisty čeká kázeňský trest

Autor: Ivana Žáková, mokk - 
29. srpna 2012
15:41

Dva policisty z Hlučína, kteří si služební vůz spletli v noci s ložnicí, čeká kázeňský trest. Fotky čtenáře Blesku je usvědčují, že noční směnu strávili chrápáním v autě, schovaní za haldou hlíny.

Policisté už byli na koberečku u svého nadřízeného. „Jejich vyjádření bude předmětem kázeňského řízení, které bude zahájeno v nejbližší době. Potrestání policistů spadá do kompetence vedení Územního odboru PČR v Opavě,“ sdělila Blesku mluvčí opavské policie Dagmar Šindlerová.

Prý to byli vzorňáci

Jak Blesk zjistil, oba policisté nepracují u policie v Hlučíně déle než pět let. Za tu dobu neměli žádný prohřešek. „Jde o bezproblémové policisty, kteří svoji práci dosud vykonávali řádně,“ uvedla dále mluvčí. Jak se již oba policisté vyjádřili během výslechu, svého chování velice litují. Kázeňskému trestu se ale zřejmě nevyhnou. Nejběžnějším postihem je snížení základního tarifu až o 25 procent na tři měsíce, odnětí medaile, odnětí hodnosti, pokuta, propadnutí věci či dokonce zákaz činnosti. V nejlepším případě jen písemné napomenutí. „Každý případ je posuzován individuálně a určitě se bude přihlížet i k tomu, že šlo o mimořádné vybočení z jejich jinak dobré práce u policie,“ dodala Šindlerová. Podle ní jde o vůbec první takovýto případ na Opavsku.

Chrápající policisty vyfotil v noci na neděli čtenář Blesku. Nerušenému odpočinku se věnovali ve služebním vozidle několik hodin na polní cestě v Dolním Benešově- -Zábřehu na hlavním tahu z Opavy do Ostravy.

dsmann ( 29. srpna 2012 21:20 )

Který zákon nebo která vyhláška zakazuje jezdit polní cestou? Ti, co mají domek na místě kam vede jenom polní cesta se mají naučit lítat?

satanklaus ( 29. srpna 2012 20:58 )

Tak ještě jednou. Jsi pro legalizaci malých krádeží a netrestání pachatelů? A do jaké míry bys byla ochotná ty krádeže tolerovat? Do tisícovky? Do dvou, pěti, desetu tisíc? Nebo by ti dokonce nevadilo kdyby tě někdo obral o dvacet, třicet tisíc a nepožadovala bys jeho potrestání, jelikož někdo jiný ukrad milion a prošlo mu to? Ty nejsi pro spravedlnost. Tys malá umanutá holka, co brečí, že dostala(ač spravedlivě, považujíc to hloupě za nespravedlnost) na zadek za něco, co tvojí kamarádce prošlo. Tys pro džungli ve které bys šmírovala co kde komu prošlo, abys mohla vyřvávat, když moh on, já můžu taky.

naidka ( 29. srpna 2012 19:57 )

jsem pro spravedlnost. Proč by se spaní Šláfenberga nemohlo srovnávat se spaním těch policistů? Jedno je legální a schvalované a to druhé na kárný postih?

satanklaus ( 29. srpna 2012 19:40 )

Takže jsi pro jejich legalizaci a netrestání?

naidka ( 29. srpna 2012 19:35 )

ale ty malé krádeže nenadělají tolik škody, přesto jsou více trestány než ty velké.

Zobrazit celou diskusi