Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Grand Prix Brno: Noční déšť a řádení zloděje

Autor: Gabriela Peringerová - 
26. srpna 2012
12:29

V kempech okolo brněnského okruhu, kde se o víkendu koná Grand Prix silničních motocyklů, to žije a párty trvají do rána. Noční déšť ale motorkáře trochu přibrzdil. „Byl tu kvůli dešti větší klid než jindy,“ přiznal vedoucí kempu Start.

Stanové městečko je také pod dohledem policistů. Ti v noci ze soboty na neděli chytili muže (41) z Brna. Okrádal spící fanoušky. „Neváhal rozřezat kapsy jejich kalhot, aby z nich odcizil třeba mobilní telefon či peněženku s doklady,“ vylíčil mluvčí policie Pavel Šváb. Drzý zloděj navštívil i audi německého turisty, z něhož ukradl koruny i tisíc eur. Své úlovky za dvaasedmdesát tisíc korun zapil alkoholem a usnul na lavičce. Tam ho s pomocí jednoho z okradených policie lapila. Nezbylo mu, než se přiznat.

Video  Brno přivítalo díky Grand prix motorkáře z celé Evropy.  - Gabriela Peringerová
Video se připravuje ...

Déšť rozmáčel louky v okolí

Noční déšť ale rozmáčel louky v okolí okruhu, nedělní návštěvníci musí parkovat svá auta až na Staré dálnici. „Autobusy je odtud budou svážet k okruhu. Řidiči si mohou uložit polohu svého vozidla do mobilních telefonů, aby po závodech věděli, kde mají z autobusů zase vystoupit,“ radil Šváb.

 

Provoz na dálnici D1 a sjezdech je zatím plynulý. Zácpy očekávají policisté až odpoledne po skončení finále, kdy se budou motorkáři rozjíždět a chtít se co nejrychlejidostat na dálnici.

Zobrazit celou diskusi