Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Retrívr vykousl Zuzance (1,5) tvář: Zaviděl jí nanuk

Video se připravuje ...
Autor: Jitka Pecharová - 
3. srpna 2012
15:24

Další útok psa na dítě! Tříletý retrívr Rocky napadl u Litomyšle ani ne dvouletou Zuzanku. Vykousl jí levou tvář. Stalo se to údajně v době, kdy před obchodem čekala na maminku a jedla nanuk.

Rocky vyrůstal od malička v rodinném prostředí a až do napadení děvčátka nikdy nikomu neublížil. Majitelé s ním chodili po vsi i bez košíku, a sousedé z něj nikdy neměli strach. Jeho útok na malou Zuzanku proto všechny šokoval. Překvapil i rodinu dívenky, která je na psy se svými dvěma staršími sourozenci zvyklá, protože doma chovají labradora.

Rocky ošklivě pokousal Zuzanku ve vsi před prodejnou smíšeného zboží, kde byla s maminkou. „Vyšla s nanukem ven před krám, u kterého je pergola, u níž byl pes uvázaný. Možná se s ním chtěla pomazlit, obejmout ho, když jí pokousal,“ vyprávěl Zuzančin táta Jiří V. „Vykousl jí celou tvář, ale naštěstí není v ohrožení života,“ řekl muž. „Teď čekáme, jestli se jí uchytí ten kus kůže, který jí zpět přišili. Obáváme se, aby všechny nervy byly v pořádku,“ přiznal otec dívky, kterou přepravil vrtulník do hradecké nemocnice. Dodal, že v době útoku byla u prodejny i kamarádka jejich rodiny. Ani ta neměla obavu, že by hrozilo při kontaktu dítěte s retrívrem nebezpečí.

Pes zůstal po útoku u své rodiny. Za plotem na zahradě u domu si Rocky užívá volného pohybu. „Je nám to líto. On nemá moc rád cizí lidi a žárlí na jídlo,“ přiznala Sabina N., dcera majitelů psa. Těm rodiče zraněné dívky nic nezazlívají, ale po nešťastné události chtějí, aby psa dali pryč. „Za vinu jim to nedáváme, ale nerad bych tady toho psa potkával, přešel kolem něj. Neměl bych na to,“ přiznal Zuzančin otec. „Nedám ho. Moc jsem si ho přála. Mám ho od jeho pěti měsíců,“ řekla dcera majitelů retrívra a do očí se jí draly slzy.

Případem se zabývá i policie. „Prošetřujeme ho, ale nebudeme sdělovat podrobnosti,“ odmítla však sdělit bližší informace mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

wimr ( 3. dubna 2013 17:09 )

fotr Zuzanky měl okamžitě hov.ňáka, tedy psa zašlapat metr do země, živýho

debri ( 5. března 2013 08:20 )

jednoduchý malé dítě a pes musí být pod dozorem dospělého..pes nic nezáviděl chtěl ten nanuk a chnap po něm rozhodně ne po malé

rendabe ( 15. listopadu 2012 13:14 )

Nechápu jak můžete někoho soudit a soudit tak krutě matku holčičky , aniž by jste znali všechny okolnosti a místo kde se toto neštěstí stalo! Obchod se nachází v malé obci mimo hlavní komunikaci kde jistě nehrozí, že by dítě přejelo auto! Ten kdo má trošku normální živé dítě, ví, že je dost těžké ho uhlídat aby ve vteřině neuteklo, v tomto případě se jednalo o pár vteřin než matka za dítětem vyběhla ven a to stačilo. Vy všichni ochránci psů, z celého srdce vám přeji aby se podobné neštěstí stalo i vám a podobné P.I.C.E. viz mrdounberlusconi vás takto soudili.

dobrotka ( 10. listopadu 2012 02:11 )

vasekpatrik - Ja ziram na ten tvuj nazor! Ty snad musis byt psychiatricky pacient, ktery uz nedovede normalne uvazovat!!!! 1. veta: Myslím si že pes který pokouše dítě by se měl automaticky utratit, Ja si zase myslim, ze matka, ktera necha 2 lete dite bez dozoru, by se mela nechat utratit 2.veta: Neštěstí by se nestalo pokud by měl pes ochranný náhubek Nestesti by se nestalo, pokud by matka svoje dite hlidala! 3. veta: .Takže tím dávám vinu majitelovy psa,a né rodině napadené dívenky Takze tim padem je vina jednoznacne na strane matky!!!!! Dalsi z vet: pes uvazany u obchodu .... To jako ten pes mel volne pobihat? Pes byl zabezpecen - uvazan! Dite u nej nemelo co delat!!!!!!!!! Dalsi veta: ...ty chytrolíny z této diskuze, kteří si myslí že holčička nebyla hlídána atd.. A byla snad hlidana, kdyz matka byla v kramu a dite pred kramem??????? S velmi nizkym IQ mi pripadas ty sam, protoze takhle stupidni vetu nedokaze napsat normalni clovek: PES= Néni Člověk, pouze zvíře které když je divoké tak nepatří mezi lidi ale do DIVOČINY! Jak myslis, ze domaci pes patri do divociny? Je mi lito te holcicky, ale nemela byt bez dozoru matky a nemela co delat u privazaneho psa!! To, co jsi napsal je velka stupidita a tezko budes hledat zastance!

e.44 ( 19. srpna 2012 17:24 )

pavca2, hořím netrpělivostí jak to se skamaráděním se fenek dopadlo. Doufám, že jste nezapoměla na slib, že mě budete iformovat?

Zobrazit celou diskusi