Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Odsud můžete letět do vesmíru!

Autor: bali, INT, mivrk - 
17. října 2011
21:20

Sen o dovolené ve vesmíru si budeme moc brzo splnit. V pondělí totiž otevírá místo odletu do vesmíru v Novém Mexiku nový majitel. Miliardář Richard Branson (61), který chce odtud dopřávat turistům lety do vesmíru.

Před lety začal Branson spřádat své plány o tom, jak budou turisté létat do vesmíru. Uznání nezískal, jen se stal ale terčem posměchu. Nyní se ale sen začíná stávat skutečností. Miliardář otevírá kosmodrom, z kterého v roce 2012 vyletí první turistická skupina do vesmíru.

Kosmodrom je v poušti v Novém Mexiku. Pro tyto účely je zde ideální počasí. Stabilní a suché, navíc je okolí prakticky neobydlené. Náklady na opravu  celého areálu se odhadují na 152 milionů eur (tři a půl miliardy korun). V areálu budou k dispozici kosmické lodi a veškeré příslušenství.

Kosmická loď Space Ship Two umí letět až 4800 km/h. Místo v lodi je pro dva piloty a šest pasažérů. Dokonce se už prodávají i lístky a několik set pasažérů už podepsalo závaznou rezervaci. Cena letenky je 140 000 eur (3 a půl milionu korun) s minimální zálohou 360 000 korun.

jakub-moravec ( 18. října 2011 09:07 )

Ale ale tscheštinari, redakce Blesku má vždy un perfecto češtinu,jenom vy pane Limaku,když jste vychodil školu již v první třídě,pak se není čemu divit. Náš učitel Komenský by se v hrobě obracel,když vidí žáky zakončující školu už v první třídě, ópraftu móc tóbrá češtin

limak007 ( 17. října 2011 22:06 )

Ta fáše redaktor ópraftu móc tóbrá češtin! : "...si budeme moc brzo splnit..."

Zobrazit celou diskusi