Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Německo chce zvýšit porodnost: Zakázalo stížnosti na hlučné děti!

Ilustrační foto. Němečtí občané už si nesmí stěžovat na hluk vycházející ze školek a jeslí.
Ilustrační foto. Němečtí občané už si nesmí stěžovat na hluk vycházející ze školek a jeslí.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, vk, evakk - 
18. června 2011
17:06

Německý parlament schválil zákon neumožňující stížnosti obyvatel obytných čtvrtí na hluk, který způsobují hrající si skupiny dětí v jeslích, školkách nebo na hřištích.

Právní předpis tím má podpořit výstavbu dětských předškolních zařízení a hřišť v rezidenčních částech měst a přispět tak ke zvýšení porodnosti, jež v Německu v posledních letech povážlivě klesá.

Se statistikou 651 tisíc dětí narozených v roce 2009 patří Německo k zemím s nejnižší porodností v Evropě. V roce 2010 se sice dětí v SRN narodilo o 1,9 procenta více (678 tisíc, ale nic to nemění na tom, že počet úmrtí od roku 1972 trvale přesahuje počet narozených. Loni to bylo o 181 tisíc.

gogo ( 18. června 2011 22:28 )

Ano, není si jistý, ale dříve těch nejistot bylo mnohem více. Ve středověku mor, hladomor, války, později jen války a dnes ? Relativně klid... V Evropě... Ale je tu jeden rozdíl. Byla zrušena víra v Boha, později víra v budování komunismu (kde opět jedinec nesměl být egoistou, ale musel pracovat pro "budoucnost svých dětí"..) a to vše bylo nahrazeno dnes vírou jen v mamon. A to zrušení víry v dnešní době dalo impuls až k neskutečně konsumnímu a egoistickému způsobu života. Vulgárně řečeno : Užívej si co můžeš a na každého se vykašli ! A tak se děje. A v takovém prostředí se moc dětí nerodí...

hugu ( 18. června 2011 19:23 )

U písemných stížností je to velmi účinné,bohužel u ústních je to špatné. U nás by porodnost prudce narostla pouze úplným zákazem sexu.

znojmacka ( 18. června 2011 18:50 )

tak to je fakt dobrej nápad ! Zvýšit prorodnost zákazem stížností.. to by u nás takhle levně šlo zavést taky.. akorát bez tý výstavby školek, to by se asi prodražilo..

gogo ( 18. června 2011 18:07 )

To již tady jednou bylo. Před sedmdesáti lety... Navíc doplácí Německo (stejně jako Francie či Holandsko) na množství přistěhovalců, kteří jsou ochotni dělat za nízkou mzdu "špinavé práce". A zde je výsledek. Kdo žije v blahobytu a je vychováván mít rád především sám sebe, ten nezakládá rodinu a nemá děti. Tato "móda" dorazila již i k nám....

crakazasecrak ( 18. června 2011 17:17 )

UMĚJÍ SI SNAD HRÁT,NEBO SPÍŠ VŘÍSKAT? JO VŘÍSKÁNÍ JIM JDE SUPER!

Zobrazit celou diskusi