Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nemocný šéf Apple tajně večeřel s Obamou

Autor: INT, pf - 
19. února 2011
14:07

Šéf a zakladatel světoznámé počítačové společnosti Apple Steve Jobs (55), kterého podle amerického magazínu National Enquirer zabíjí rakovina slinivky a zbývá mu pouhých šest týdnů života, se setkal s americkým prezidentem Barackem Obamou. Na tajné schůzce nechyběl ani zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg a klíčové postavy největších amerických technologických firem.

Na schůzce s americkým prezidentem, která se konala na předměstí San Francisca, řešily špičky technologického světa investice do výzkumu, vzdělávání i plán, jak zvýšit vývoz a snížit nezaměstnanost.

K jednomu stolu tak usedl nemocný Jobs s prezidentem Obamou, zakladatelem sociální sítě Facebook Markem Zuckerbergem a šéfem Googlu Ericem Schmidtem či s vedoucími postavami firem Twitter, Yahoo! a Oracle.

Americký magazín National Enquirer, který tento týden uveřejnil zprávu, že jedna z nejdůležitějších postav počítačového světa umírá, pořídil snímky Jobse, jak pohublý a zesláblý opouští na počátku února kalifornské Stanfordovo středisko pro léčbu rakoviny.

Podle dostupných informací vlivný podnikatel s majetkem odhadovaným na zhruba šest miliard dolarů, který byl propuštěn v lednu do domácího léčení a podstupuje fyzicky náročnou chemoterapii, ztratil na váze 20 kilogramů.

„Je v konečném stadiu. Co tu vidíte, to je extrémní úbytek svalové hmoty v důsledku nedostatku kalorií, většinou způsobený rakovinou. Nemá už žádné svaly na hýždích, což je poslední místo, odkud ubývají,“ řekl magazínu National Enquirer doktor Gabe Mirkin.

Steve Jobs bojuje se zákeřnou formou nemoci už sedm let, před dvěma roky mu úspěšně transplantovali játra. Šance, že člověk nemocný rakovinou slinivky přežije více než pět let od stanovení diagnózy, se podle lékařů pohybuje kolem jednoho procenta.

abvydavatelstvi ( 20. února 2011 11:04 )

taky mozna najdete chovatele, ktery kozy chova a prodava cerstve kozi mleko. Pozbirala jsem pribehy lidi, kteri se vylecili ze zhoubnych nemoci pitim koziho mleka a napsala o tom brozuru, kterou jsem vydala na Slovensku.Toto mleko velmi rychle pomaha a v zahranici se velmi casto uziva v nemocnicich na doleceni pacientu, hlavne ve Francii. Uz davno jsem tvrdila, ze by se mely budovat mensi statky ve kterych by se zdrave potraviny vyrabely a prodavaly, a nemuselo by se vynakladat tolik penez na zdravotnictvi. Velkou roli hraje i psychika, ktera nici imunitu a tim je clovek nachylnejsi k nemocem. Vyrobcum potravin, ktere se prodavaji v hyper a super - marketech nezalezi na kvalite, ale na zisku. A dovazet potraviny az z Ciny je absolutni nesmysl. Pokud mi budete chtit napsat tak abvydavatelstvi@azet.sk

trento ( 20. února 2011 08:32 )

moc diky za tip. myslim,ze i tady v Praze, nebude problem koupit mleko v nejake slusne kvalite.

Shelby16 ( 19. února 2011 21:42 )

že si může koupit zcela nové zdravé tělo, stačí jenom přendat mozek, napojit tepny a míchu a jede se dál

Shelby16 ( 19. února 2011 21:37 )

Jsem zvědavá jaké parametry bude mít iPhone 5 a iPad 2, když na ty technologické lahůdky nemám...

Shelby16 ( 19. února 2011 21:35 )

zatímco chudí zaměstnanci okusují suchý chleba s okoralým salámem Junior koupený v akci

Zobrazit celou diskusi