Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Znetvořil ji šimpanz, promluvila o tom!

Znetvořil ji šimpanz, promluvila o tom!
Znetvořil ji šimpanz, promluvila o tom!  (Autor: profimedia.cz, youtube.com)
Autor: jos - 
12. listopadu 2009
18:16

Charla Nash byla normální žena s krásným obličejem. V únoru ji ale napadl šimpanz a utrhl jí půlku obličeje. Charla o tom nyní promluvila v talkshow Oprah Winfrey.

Charla nosí přes obličej většinou šátek, aby neděsila okolí. Nyní se ale odhalila, aby promluvila o tom, jak nebezpečné může být divoké zvíře, které je chované v zajetí.

Majitelkou nebezpečné opice byla Snadra Herold, ta Charlu v osudný den požádala, aby jí neklidné zvíře pomohla dostat zpět do klece. Šimpanz ale Charlu napadl a téměř zabil. Rozzuřené zvíře pak usmrtili přivolaní policisté. Proč šimpanz ženu napadl? To se nezjistilo.

Charla se léčí v nemocnici v Ohiu, v show přiznala, že se svého znetvořeného obličeje dotýká jen s velkými obtížemi. Také ví, že již nikdy nebude vidět. Útok zvířete si nevybavuje...

Sandra Herold vlastnila samce jménem Travis celý jeho život. Vystupoval v reklamních spotech i filmech. Považovali ho za klidné zvíře.

Podle toxikologických testů měl ale v sobě šimpanz při útoku drogu na potlačení úzkosti, je možné, že právě chemie v jeho těle vyvolala osudnou nečekanou reakci.

beruschka7t ( 29. února 2012 14:36 )

To je naprostý nesmysl, naše pojetí "hodnosti" se nedá takto aplikovat. Pro dospělého samce šimpanze je přirozené se snažit být dominantní A teď ho nějaká samička nutí dělat něco, co on nechce a ještě když má špatnou náladu. To by si v přírodě žádná nedovolila.

luboze ( 12. srpna 2011 13:09 )

divoke zvierata sa nemaju chovat v kleci a celkovo,ak ma niekto simpanza,nemusi ho chovat v kleci,ale doma,aby sa citil,ako nevezneny,neverim ze mal dobre podmienky..zvierata vam všetko vratia

4791 ( 14. listopadu 2009 06:14 )

on ale nenapadl majitelku. Stát se to u nás,takse majitelka opice ještě bude s tou napadenou soudit o náhradu škody za opici.

jacey ( 13. listopadu 2009 22:11 )

Ta opice dostala Xanax - prášek, co se dává lidem proti depresi, strachu z lidí, otevřených prostor atd. Tyto příznaky se projevují velice často u divokých zvířat v zajetí. Když to dostane člověk, tak bude samozřejmě reagovat jinak, než zvíře, jehož přirozené instinkty se tak projeví naplno. Ano, za útokem skutečně stojí člověk, hloupá majitelka, co si myslela, že převychová divoké zvíře Ten šimpanz zareagoval stejně, jako kdyby žil v divočině.

zamlzena ( 13. listopadu 2009 20:41 )

Za útokem zvířete stojí většinou člověk. Zvíře v zajetí je ve stressu a proč mu dáali drogu proti úzkosti?

Zobrazit celou diskusi