Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drsný případ na Slovensku: Romové ubili koně holemi!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - HZS JmK)
Autor: rvs - 
4. listopadu 2009
16:38

Na slovenském serveru tvnoviny.sk se objevila skandální videa, na kterých východoslovenští Romové holemi brutálně ubíjí koně k smrti.

 

První případ se zřejmě stal u obce Rudňany. Dva muži na něm koně drží a zakrývají mu oči, aby se neplašil, třetí muž koně ubije mohutným kusem dřeva. Druhé video údajně pochází z obce Rakúsy. Je na něm vidět, jak skupina Romů uvázala koně za jednu nohu ke kůlu a bijí ho, dokud nespadne na zem.

Takovéto případy nejsou prý v této oblasti ojedinělé. Zatímco jinde se pořádá zabíjačka prasete, východoslovenští Romové si často koupí na jídlo koně, kterého sami zabijí, a to často velice drsně.

Toto chování je podle vyjádření veterinářů v rozporu se slovenskými zákony. Koně se sice jíst smí, majitel však nemůže koně zabít sám, ale měl by ho odvést na jatka. „Zvířata musí být usmrcována humánním způsobem a nesmí trpět,“ praví se v zákoně.

Horse_love10 ( 13. prosince 2018 20:25 )

Hnus můj strejda má přes 45 koní a nikdy se knim nechoval hnusně chudák zvíře toto si nezaslouží. Chtěla bych vidět co by dělali oni kdyby jsme je takhle týrali

Lucie Vaculkov ( 29. prosince 2017 19:44 )

Jsou to ubožáci nic jiného já vím že na to nemam ale já bych je ubila taky aby se trápili já mam hodně ráda koně mam i svého podobného jestli by se to stalo u mě samozřejmě nemůže protože můj kun je hodny a sem na něho hodná a jsem s ním spokojená prostě zkrátka jsou to deb... atd. prostě nuli ten Kůň za to nemohl.

vendymathews ( 17. prosince 2013 20:24 )

Exterminate -_-

dedeha ( 8. dubna 2013 12:47 )

Toto je iba vrchol ľadovca. Mali by sa na toto prísť pozrieť mudrlanti z EU a potom hovoriť o občianskej neznášanlivosti. Zviera človek prevychová, ale cigána nikdy. Ak by som napísal že sa správajú ako zvieratá, urazil by som zvieratá.

witas ( 7. dubna 2013 21:44 )

VYHLADIT!!!

Zobrazit celou diskusi