Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Psy týrala nejméně osm let!

Takto vypadly dogy po otřesném týrání
Takto vypadly dogy po otřesném týrání  (Autor: Blesk - Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, jos - 
16. srpna 2009
06:26

Žena, které zabavili v Ostravě-Vítkovicích čtyřicet psů, týrala zvířata nejméně osm let! Tuto šokující skutečnost potvrdili Blesku její sousedé. Žena prohlásila, že se oběsí, pokud jí psi nebudou vráceni. Proti tyrance se spojil celý národ. Všichni chtějí jediné – potrestat ji vězením.

Jak Blesk vypátral, na podivné praktiky se psy upozorňovali lidé žijící na ulici V Sadu už od roku 2001! „Psal jsem na úřady, ale pořád se nic nedělo. Celou dobu trpěla celá ulice, protože psi hlavně v noci strašně naříkali a vyli. Někteří z nich zřejmě už zemřeli,“ potvrdil Blesku Karel Kožušník.

Lidé v okolí věděli, že žena se psy kšeftuje, zavírá je ve tmě v klecích a nedává jim žrát. „Bylo dobře slyšet, jak je i bije. Když se nám narodila dcerka a kolem kočárku běhali potkani, znovu jsem na týrání upozornil,“ řekl Kožušník. „Aby mi konečně uvěřili, snažil jsem se zubožené psy a zejména dogy nafotit. Bylo to ale těžké, protože je zavírala vevnitř,“ přiznal Kožušník.

Když se mu to podařilo, záběry mu vyrazily dech. Lidé sepsali petici a poslali ji na veterinu, hygienu, úřad i policii. Ta Daně Záhorské odvezla do útulku 11 nejvíce zubožených psů, o pár dnů později jí Krajská veterinární správa pro opakované týrání zabavila i ostatní psy. „Mrzí mě, že to trvalo tak dlouho. Ti psi celá léta opravdu strašně trpěli,“ uvedli Kožušníkovi.

Záhorská se prý začala mstít. „Vyhrožovala, že nám podpálí dům. Ať v noci raději nespíme,“ řekli Blesku Kožušníkovi. Teď si tyranka najala právníka a chce všechny psy vrátit zpátky. Má na to patnáct dnů. „Strašně vyváděla. Křičela, že se jinak oběsí,“ potvrdili Blesku pracovníci veterinární správy.

Na případ, který nemá v Evropě obdoby, upozornil Blesk. Jeho čtenáři posílají zuboženým psům do útulku pro zvířata v Ostravě-Třebovicích krmivo, dárky i peníze. Chtějí uspořádat i sbírku. „Zdravotní stav pejsků se pomalu zlepšuje. Potřebují ale hlavně kvalitní maso,“ sdělila Eva Tomečková.

aklutam ( 2. října 2009 13:10 )

p. Záhorská má další psy to nikdo nezasáhne na co se čeká ona si myslí že dostane psy spátky furt vyhrožuje a nadává tak škaredě že to nemohu napsat používá vulgárné slova a urážky potřebuje se léčit má to vhlavě vygumované ted bude mít soud že chce psy naspátek no doufám ,že rozum dobře rozhodne a psy ji nedá.

hedvi ( 19. srpna 2009 08:27 )

No to zase promluvil jeden s IQ houpajícího koně

hedvi ( 19. srpna 2009 08:23 )

Ona se oběsí to si vybrala sama tak ať to udělá ...Těm pesanum to vadit nebude

paja2589 ( 17. srpna 2009 22:03 )

ano,presne,tomu kdo to napsal,ze smrt nevinnym tvorum kteri lidi vycvyci tak aby z nich bylo bestie a kaeli na chodnik tza to muzou jen lidi.a takovemu cloveku co to napsal ze smrte coklum,doufam ze se muto nekdy vrati teda no

ercasub ( 17. srpna 2009 08:16 )

Je to vazne hrozny, baba debilni, pokud se chce obesit tak at to udela, to je nejlepsi co ji napadlo!!! Ja sem jenom zvedava , jaky trest ji bude za to vse udelen???? Doufam,ze vezeni,ale neverim tomu .. tady sou tresty tak smesny!!!!!!!!§

Zobrazit celou diskusi