Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Polsko: Premiér hrál místo hlasování fotbal

Donald Tusk
Donald Tusk  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
10. března 2009
15:02

Polský premiér a šéf liberálně-lidovecké vlády Donald Tusk v době čtvrtečního hlasování v dolní komoře parlamentu hrál fotbal. Za to musí zaplatit pokutu 300 zlotých (1740 Kč).

Na trávníku nachytali premiéra reportéři soukromé televize TVN24, která záběry zveřejnila v pondělí večer v pořadu Teraz my (Nyní my). "To by se nemělo stávat a víckrát se to nebude opakovat," řekl Tusk, jenž se za své chování omluvil.

Mluvčí vlády Pawel Graś vysvětloval, že premiér o čtvrtečním hlasování nic netušil. Novináři ale prokázali, že politici vládní Občanské platformy o něm věděli už 6 dní dopředu

Do Tuska se okamžitě obula opozice. Premiéra nešetřil ani prezident Lech Kaczyński, který se dotazoval na výsledek zápasu. Tusk přiznal, že si ho nepamatuje.

V době, kdy premiér a několik dalších poslanců hráli fotbal, poslanci hlasovali například o prezidentském vetu zákonů, které jsou součástí vládou navržené důchodové reformy

Donald Tusk bude muset zaplatit 300 zlotých (1740 Kč), což je trest za neomluvitelnou nepřítomnost v dolní komoře parlamentu. Trestu se prý podrobí dobrovolně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi