Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka nechala dceru (+4 měsíce) zmrznout!

Autor: red - 
16. února 2009
15:48

V nelegálně vybudované romské osadě Nižné Kapustníky nedaleko Košic zemřely o uplynulém víkendu dvě děti ve věku jeden rok a čtyři měsíce. Příčinou smrti obou dětí bylo pravděpodobně silné podchlazení.

Podle výpovědi svědků byla čtyřměsíční Marcelka v promrzlé a špinavé chatrči bez dozoru několik hodin. Rodiče jsou podle místních narkomani a o dítě se vůbec nestarali. Šestnáctiletá matka umrzlého dítěte se ani nepodivovala nad tím, že dcerka celý den spala a ani na chvíli se neprobudila.

Videoreportáž přímo z osady Nižné Kapustníky najdete zde!

Sousedi navíc potvrdili, že tělíčko malé holčičky bylo zohavené. V chatrči se to prý jen hemžilo potkany. "Bylo to strašné, půlku tv áře jí sežrali potkani," řekla slovenské televizi Joj jedna ze sousedek.



Děti nutila sociálce
Matka mrtvé ročního Livie Milena Šoňová policii uvedla, že si ničeho podezřelého nevšimla. Že dítě nedýchá, si všimla, když ho chtěla nakojit. Sama matka požádala sociální pracovníky, aby jí ostatní děti odebrali. „Vždyť tady zmrznou,“ snažila se předejít další tragédii. Sociální pracovníci však v zamítavé reakci tvrdí, že nedostačující hygienické podmínky nejsou důvodem k odebrání dětí.

Více světla do obou případů vnesou až soudem nařízené pitvy. Matka mrtvé pětiměsíční dcery navíc čelí i obvinění z týrání. Za to jí hrozí až 15 let vězení. Jako nezletilé by se jí ale trest snížil na polovinu.

Na začátku února v té samé osadě údajně dvě holčičky uhořely - Danka (20 měsíců) a Slávka (9 měsíců).

Emil Demeter ( 28. listopadu 2018 17:52 )

Jak se kratce a pritom hluboce vyjadrit k tomuto nestesti ? Slovensko stid se!!! Preju si aby jste vsichni u stedrovecerni vecere,dostali strevni katar. To jen za to co tam vyvadite s Romy.Buh to vidi...

invasive ( 19. února 2009 13:42 )

no oni přesně ví co dělají a kde můžou sehnat prachy... stejně v tý kauze o sterilizaci si myslim, že věděli o jakej zákrok jde.. narodilo se jim 10+ dětí.. šli na sterilizaci,, nerušeně si užívali a pak se jim zachtělo peněz zkusili to říct, že nevěděli o co jde a vyhráli.. taky bych chtěl někam přijít, něco si nechat udělat (třeba vytetování pohlavního orgánu na ruku) a pak říct že jsem nevěděl co to je (že jsem neznal slovo penis) a ještě dostat odškodnění...

invasive ( 19. února 2009 13:30 )

Tjn suhlasim,, ale já tam neřekl ani jedno slovo sprostý použil jsem jen feťák a socka

milo ( 17. února 2009 15:53 )

Ty vole jak může mít 16-ti letá holka tolik odrostlých dětí? To je začala rodit hned jak dostala menstruaci????? Asi měla dobrý příklad od rodičů, kteří se množí jen proto aby měli prachy a vysávali z nás poctivě pracujících lidí peníze na ty jejich fakany. Když není schopná se o dítě postarat tak je mít nemá vůbec....Vůbec bych všechny rómky a rómy kteří se jen přiživují jak pijavice vykastrovala

dobrotka ( 17. února 2009 04:26 )

To kdo prisel na takovy titulek????? Zadna MATKA na svete by nenechala sve dite umrznout!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tohle stvoreni [a mnoho dalsich soukmenovcu] jenom umi vyuzit situace s ditete k pobirani socialni pece, porodneho a co ja vim, jakych vyhod jeste. A pokud to vsechno clovek pravdive pojmenuje, tak je rasista!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi