Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jediná přežila masakr v Brodu. Z traumatu ji dostává psycholog a rodina

Z restaurace Družba uteklo zadním vchodem osm lidí
Z restaurace Družba uteklo zadním vchodem osm lidí  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK - 
4. března 2015
11:01

Kulka vypálená šíleným střelcem Zdeňkem K. v restauraci Družba v Uherském Brodě ji zasáhla do hrudníku. Zásah jako jediná přežila. Nyní lékaři prohlásili, že se stav účetní restaurace zlepšuje. Nejhůř je na tom ale její psychika, která se bude z traumatu jen pomalu dostávat.

Pacientka je mimo ohrožení života ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče chirurgického oddělení uherskohradišťské nemocnice, informovala pracovnice nemocnice Adéla Polehňová.

Žena byla postřelena do hrudníku, na rozdíl od osmi dalších lidí ale střelbu přežila. Podařilo se jí dostat se z restaurace ven a podrobila se operaci. „Nyní plně rehabilituje a díky lékařům, psycholožce a rodině zvládá velmi dobře posttraumatický stres,“ uvedla Polehňová. Dodala, že pokud nenastanou komplikace, ošetřující lékař předpokládá dobrý vývoj zdravotního stavu pacientky po stránce fyzické kondice i psychické stability.

Tragédie v Uherském Brodě se stala přesně před týdnem. Třiašedesátiletý Zdeněk K. vešel do restaurace Družba a zastřelil osm lidí ve věku 27 až 66 let a poté i sebe. K obětem, které jsou v tomto týdnu pohřbívány, neměl žádný bližší vztah. Jeden z hostů přežil masakr schovaný na toaletách restaurace. Několika lidem se podařilo z restaurace utéct. Muž střílel zbraněmi, které držel legálně.

Video Zprávy: Příběhy lidí, kterým krutý střelec z Brodu popravil příbuzné a kamarády! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

stejne ( 4. března 2015 13:13 )

 Drž hubu kráwo, nemohli, protože ti byli střeleni do hlavy. Houno víš, ale kchunduješ. To tam měli vtrhnout a nechat se taky popravit? Podle tebe jo a kdyby to udělai, tak bys to byla právě ty, která by napsala: Však tam neměli vtrhnout, to jim mělo být jasný, že šli na popravu. Drž prostě ten svůj zásobník, hnído.

maryfox ( 4. března 2015 12:01 )

Tak jako tato paní, mohli přežít i jiní, kdyby stateční policisté katastrofálně neselhali. Navzdory tomu, co nám namlouvá státní zástupce, v marné snaze neschopnou policii bránit.

Zobrazit celou diskusi