Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pro pár tisícovek umlátil svou babičku!

Autor: Jana Ulrichová, Kjos - 
30. ledna 2012
13:15

Brutálním způsobem ubil svou babičku Barboru H. (+75) mladík (21) z Postoloprt na Lounsku. Ještě žila, když ji objevili její příbuzní, v nemocnici ale následkům vážných poranění hlavy podlehla. To vše pro pár tisícovek důchodu, které si její vnuk Jaroslav H. odnesl. Teď sedí ve vazbě. Za vraždu mu hrozí až 20 let vězení.

„Byla to hodná, bezproblémová Romka,“ shodli se sousedé z Dvořákovy ulice, kde žena několik let žila. „Byla to moje teta. Navštěvovaly jsme se navzájem. Vždycky večer přišla na kafe a na kus řeči. Bylo mi divné, že se dva dny neukázala, a tak jsem upozornila jejího syna a snachu,“ řekla sousedka, která bydlí ve stejném poschodí.

Když příbuzní byt otevřeli, našli starou paní, která žila sama, zbitou k nepoznání. Podle sousedů tam ležela bez pomoci dva dny. Záchranáři ji převezli do mostecké nemocnice, kde později zemřela.

Utekl, ale ne na dlouho

Vnuk, který byl údajně závislý na drogách, chtěl po babičce peníze. Movitá nebyla, šlo mu zřejmě o důchod. Když mu ho odmítla dát, zbil ji a zkopal. Hned po činu zmizel. Policisté ho ale krátce nato zadrželi v Prachaticích.

„Byl obviněn z pokusu vraždy. Vzhledem k úmrtí ženy bude ale případ překvalifikován na vraždu,“ potvrdila policejní mluvčí Jaromíra Střelcová s tím, že na soud teď bezcitný vnuk čeká ve vazbě.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání