Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: Vlepil facku žákovi, teď lituje

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, jos - 
6. června 2008
10:22

Velký skandál řeší na základní škole v Pelechově ulici v Železném Brodě. Její ředitel Jiří Pacholík (na snímku) se neudržel a vlepil při vyučování facku jednomu ze žáků deváté třídy.

Video s "učitelským pohlavkem" se objevilo na serveru You tube a je vysoce pravděpodobné, že ho tam umístili sami žáci železnobrodské základní školy.

Videozáznam ukazuje Pacholíka, jak napomíná žáka a patrně ho upozorňuje na nepořádek. Chlapec na učitelovo kázání reaguje dost přezíravě a nakonec si, jak se zdá, neodpustí nějakou poznámku.

V tu chvíli učiteli rupnou nervy a žáka napadne. Celý incident vrcholí přesně mířenou fackou. Jaká poznámka učitele k úderu vyprovokovala, není zatím známo.

Ale ví se, že Pacholík dal výpověď a požádal o uvolnění z funkce ředitele. Jeho výpověď byla přijata.

Starosta Brodu Václav Horáček k případu řekl, že učitel se žákovi a jeho rodičům nakonec dokonce omluvil a oni jeho pokání přijali...

Vedení města ale chystá dopis, ve kterém žákům vysvětlí, že učitelé by měli mít respekt a že žáci by se k nim podle toho měli chovat.

Učitel Pacholík je z celého incidentu podle zdrojů seznámených s děním na škole dost zdrcen a svého činu lituje. Podle jeho kolegů je ale stále těžší v konfrontaci s provokujícími žáky zachovat chladnou hlavu.