Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk seriál: 9. díl:Jak se (ne)chovat na rautu

Ladislav Špaček
Ladislav Špaček  (Autor: archiv)
Autor: Veronika Tardonová - 
9. června 2010
05:00

Chystáte se na vernisáž nebo jen váš šéf pořádá večírek, kde se budete sami obsluhovat u bufetových stolů? A víte, jak se na takovém večírku správně chovat?

Stoly plné předkrmů, hlavních chodů a zákusků jistě lákají k nabrání si co největšího množství. Pokud ale nechcete vypadat jako buran, nabírejte si pouze malé množství. Kdykoliv si můžete jít přidat.

Jídlo si vždy nabírejte překládacím příborem – ten se skládá z lžíce a vidličky, ze kterých udělejte kleště. Manipulace s takto vytvořenými kleštěmi není jednoduchá, proto si ji raději nacvičte doma. Příbor pak vraťte na talíř, a to vždy vypouklými stranami nahoru.Pokud si nejste jistí, jak se to které jídlo správně jí, raději si ho ani neberte.

Nezapomeňte si u stolu vzít ubrousky. S nimi a polozaplněným talířkem se přesuňte k recepčnímu stolu. A co dělat, když vám z talířku kousek jídla upadne? Prostě a jednoduše ho zakopnete pod stolek a děláte, že se vůbec nic nestalo.


honza1965 ( 9. června 2010 19:53 )

Správná poznámka, nesprávně adresovaná. Tenhle trapnej "seriál" má totiž na svědomí nějaký protekční ucho jménem Veronika Tardonová, která se snaží o dodání důležitosti těm svejm kecům pomocí fotky pana Špačka.

anasyi ( 9. června 2010 15:11 )

podle vas se budu cely vecer na rautu chovat jako inteligent?Ja bych se chovala uplne normalne,takze kdyby mi spadl na zem kousek jidla,coz se stava,normalne ho zvednu v ubrousku a hodim do kose.Nejsem cune,abych ho kopla pod stul

e.44 ( 9. června 2010 12:42 )

poslední dvě věty mě opravdu dostaly. Když si to člověk přebere, ta zjistí, že když se chce zachovat podle etikety, tak se musí zachovat jeko pokrytecký čuňe.

Zobrazit celou diskusi