Blesk seriál: 9. díl:Jak se (ne)chovat na rautu

Chystáte se na vernisáž nebo jen váš šéf pořádá večírek, kde se budete sami obsluhovat u bufetových stolů? A víte, jak se na takovém večírku správně chovat?
Stoly plné předkrmů, hlavních chodů a zákusků jistě lákají k nabrání si co největšího množství. Pokud ale nechcete vypadat jako buran, nabírejte si pouze malé množství. Kdykoliv si můžete jít přidat.
Jídlo si vždy nabírejte překládacím příborem – ten se skládá z lžíce a vidličky, ze kterých udělejte kleště. Manipulace s takto vytvořenými kleštěmi není jednoduchá, proto si ji raději nacvičte doma. Příbor pak vraťte na talíř, a to vždy vypouklými stranami nahoru.Pokud si nejste jistí, jak se to které jídlo správně jí, raději si ho ani neberte.
Nezapomeňte si u stolu vzít ubrousky. S nimi a polozaplněným talířkem se přesuňte k recepčnímu stolu. A co dělat, když vám z talířku kousek jídla upadne? Prostě a jednoduše ho zakopnete pod stolek a děláte, že se vůbec nic nestalo.
Správná poznámka, nesprávně adresovaná. Tenhle trapnej "seriál" má totiž na svědomí nějaký protekční ucho jménem Veronika Tardonová, která se snaží o dodání důležitosti těm svejm kecům pomocí fotky pana Špačka.