Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Autobusák držel cestující jako rukojmí

Tenhle člověk, který řídí autobusy už řady let, držel kvůli telefonu za pár korun dvě hodiny cestující jako rukojmí
Tenhle člověk, který řídí autobusy už řady let, držel kvůli telefonu za pár korun dvě hodiny cestující jako rukojmí  (Autor: Reprofototn.cz)
Autor: Barbora Šancová - 
19. února 2010
19:41

Neuvěřitelné! Takové divadlo kvůli mobilu za pár stovek! To, že bývají řidiči nepříjemní a podráždění, tak to se dá přežít! Ale drzost řidiče autobusu jedoucího z Prahy do Rakovníka už skutečně přesáhla hranice! Zastavit autobus, držet tam cestující dvě hodiny jako rukojmí, a ještě navíc je chtít prošacovat?! Tak to je opravdu síla!

Když lidé nastupovali ve 23:38 do linkového autobusu směr Rakovník, určitě je ani ve snu nenapadlo, co je čeká... Podle serveru tn.cz, který o události informoval jako první, řidič zastavil už po 10 minutách jízdy a odmítal pokračovat dál. Proč?

Nemohl totiž najít svůj mobil! Myslel si, že mu ho někdo z cestujících ukradl, tak zamkl všechny dveře a začal si hrát na detektiva. Když prohledával autobus, pasažéři byli docela v klidu. Jakmile se ale rozhodl, že prohledá i je samotné, už se někteří pěkně dopálili. A tak zavolali policii.

Tak v téhle škvíře by mobil za pár stovem, kvůli kterému udělala řidič takový poprask Tak v téhle škvíře by mobil za pár stovem, kvůli kterému udělala řidič takový poprask | Reprofototn.cz

Řidič policistům tvrdil, že ho určitě někdo z lidí ve voze okradl. Proto si strážci zákona alespoň opsali údaje z jejich občanských průkazů. Jakmile to udělali, vrhli se na důkladnou prohlídku autobusu.

A ejhle! Štíhlá ručka jedné z policistek objevila pohřešovaný mobil zapadlý mezi úplně posledními sedačkami! Z řidiče nakonec vypadlo, že si před jízdou právě tam trochu oddechl. Mobil mu tam tedy podle všeho vypadl.

Možné je ale i to, že si osamělý mobil skutečně někdo přivlastnil, a když přišla policie, tak ho zastrčil mezi sedadla. To ale nemění nic na tom, že řidič se nechoval tak, jak měl. Což potvrdil i jeho zaměstnavatel, firma Anexia.

 

Řidič musel své podivné chování k cestujícím vysvětlit policistům Řidič musel své podivné chování k cestujícím vysvětlit policistům | Reprofototn.cz

„Jeho chování bylo špatné, upřednostnil své zájmy nad zájmy cestujících, chyboval nejvíc, jak chybovat mohl,“ řekl v pátek Blesku jednatel firmy Anexia Pavel Kopřiva.

„Celou událost jsme již konzultovali s právníkem, zatím zaměstnance stáhneme na jinou práci a po došetření případu se uvidí, zda s ním rozvážeme pracovní poměr,“ dodal.

ptera ( 22. února 2010 14:16 )

Co jsem taky mohla čekat od tisku, jako je Blesk... Samozřejmě vše přitažené za vlasy, stejně jako na nově. Za prvé nás nedrželi dvě hodiny, ale "jen" hodinu a půl, a autobus odjížděl z Hradčanské ve 22:38. Dojeli jsme na Vozovnu Střešovice a odtud odjížděli v 0:12, tak si to spočítejte. A co se týče pana řidiče, mohl být sice taktnější, ale pokud měl opravdu telefon za 6000 korun, a ne za "pár stovek", upřímně se mu ani nedivím, jelikož shodou okolností den na to ukradli telefon mě, a to stál "jen" 3500 korun. A tvrdit, že nás drželi jako rukojmí? Tohle je podle mě síla... Ano, ve čtvrtek večer jsem byla naštvaná, že zbytečně trčím v Praze, byla jsem unavená z práce a věděla jsem, že ráno v 5 hodin vstávám, ale další den už to člověk bere s nadhledem a spíš se tomu zasměje... A rozhodně si nemyslím, že by pan řidič měl přijít o práci úplně, prostě mu ujely nervy, a komu ne?

sdostal1953 ( 20. února 2010 14:24 )

JDI DO HAJZLU !!!!

matyldamatylda ( 20. února 2010 13:15 )

Pochybuji,že si řidič číslo svého mobilu pamatuje Jen obdivuji cestující,že takové zpoždění bryali s humorem,to smekám

osel ( 19. února 2010 23:04 )

Presne tak, autobusak asi inteligenciou neprekypoval))) Inac je to ale zapeklita situacia, vidim to aj podla prispevkov: vacsina si mysli, ze "treba nechat utekat zlodeja"... (pokial ovsem nejde o ich vlastny mobil). Toto myslienkove podhubie je zdrojom tolerovania flakacskej prace policie, sudov i zakonodarcov.

k123 ( 19. února 2010 21:30 )

A že se nenašel někdo, kdo by dal panu řidiču pár facek, aby se vzpamatoval a pokračoval v jízdě ?

Zobrazit celou diskusi