Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češka unikla smrti: Letenka byla můj lístek do pekla!

Ilustrační foto Airbusu A330, který včera zmizel nad Atlantikem. Tyto letouny jsou jedny z nejspolehlivějších. V případě jejich havárie bývá příčinou obvykle chyba pilota.
 (Autor: Ilustrační foto: Reuters)
Autor: sch, Saša Šeflová - 
3. června 2009
05:00

Jen náhodou nenastoupila Tereza Hrušová (27) z Prahy do nedělního letu 0447 z Ria de Janeiro do Paříže. Objevila by se totiž na seznamu 228 lidí, kteří na palubě airbusu společnosti Air France našli kdesi nad Atlantikem smrt.

Jako relikvii bude navždy opatrovat elektronickou letenku na osudný let. Jen shodou okolností a náhod se pro Terezu nestala letenkou do pekel...

Jediná Češka, která byla v seznamu cestujících »letu smrti«, se stále nemůže vzpamatovat z prožitého šoku. Na rozdíl od 228 lidí na palubě osudného letu Air France, který v pondělí zmizel nad Atlantikem, si Tereza Hrušová (27) na poslední chvíli přebukovala letenku a zachránila si tak holý život.

Tereza z Prahy deníku Blesk poskytla elektronickou letenku, na kterou se původně měla dostat z Rio de Janeira do Paříže. Aby ale mohla cestovat společně s kamarádem, vyměnila si u přepážky Air France svou letenku za letenku na dřívější let, kde bylo poslední volné místo.

„Doteď jsem v šoku, bolí mě žaludek, pořád musím přecházet z místa na místo a představovat si scénář toho katastrofického filmu, kterého jsem se v realitě stala účastníkem. Nedokázala jsem zůstat sama doma, raději jsem šla do práce, i když jsem nemusela. Celý den mi volají kamarádi, kteří si o mně včera přečetli v Blesku a o kterých jsem třeba roky neslyšela,“ řekla v úterý Blesku Tereza.

Kromě ní nejvíc trpěli i její rodiče, kteří věděli, že se má v neděli vracet z Brazílie, a báli se, že i ona se stala obětí katastrofy. „Naposledy jsem byla s rodiči v kontaktu ve čtvrtek, od té doby, celých 10 dní svého brazilského pobytu, jsem neměla nabitý mobil, protože jsem si nechala nabíječku v autě.

Rodiče pouze věděli, že odlétám v neděli. A já se jim ozvala až z Mnichova, když jsme se dověděli tu hroznou zprávu, že můj původní let je pohřešován. Když jsem přijela domů, v očích rodičů jsem viděla obrovský strach. Po dlouhé době jsem u nich i přespala.“

Tereza si přivezla několik lahví brazilského alkoholu. „Ten alkohol jsme ale hned po příletu vypili,“ uzavřela mladá žena.

mouse ( 3. června 2009 14:18 )

no to by to právě vysvětlovalo

sadjida ( 3. června 2009 11:32 )

a k tomu nekolik lahvi brazilskeho alkoholu,tomu rikam stesti.Ale proc by mnela jit do pekla,tomu nerozumim,ta divcina vypada jako andel.

trip ( 3. června 2009 09:04 )

ja se pridam. i muj holy zivot byl zachranen praci. autorka ´clanku´ by si mela najit jinou praci. takhle psat o pravdepodobne smrti 228 lidi... blesk nikdy nezklame...

jack08 ( 3. června 2009 08:01 )

protože jsem byl v práci , tím jsem unikl holé smrti.

Zobrazit celou diskusi