Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisti nechali klíče ve dveřích auta, hlídat je musel občan

Policisté auto zaparkovali a pak odešli. Klíče nechali ve dveřích.
Policisté auto zaparkovali a pak odešli. Klíče nechali ve dveřích.  (Autor: Nový čas.sk)
Autor: Čas.sk, ap - 
5. prosince 2010
15:08

Ach, ta roztržitost. Slovenští policisté jsou tak plně oddáni svým služebním povinnostem, že občas ve snaze co nejvíce posloužit svým spoluobčanům dočista ztratí hlavu. V obci Králíky musel jejich služební auto hlídat místní občan. Policisté tam totiž nechali prázdné policejní auto s klíčky ve dveřích.

Kam tak pospíchali?! Tak tuto otázku si kladli obyvatelé obce Králíky na Slovensku, kde se jim na parkovišti naskytl poněkud neobvyklý pohled. Opuštěné auto mužů zákona s klíčky ve dveřích.

Policisté auto zaparkovali a pak odešli. Klíče nechali ve dveřích. Policisté auto zaparkovali a pak odešli. Klíče nechali ve dveřích. | Nový čas.sk

Poprosili mě, abych jim to pohlídal

Policisté měli štěstí, že vůz v tomto stavu našel poctivý občan vesnice. Jozef (22) zavolal hned na linku 158. "Procházel jsem okolo a všiml jsem si, že uvnitř nikdo není. Klíče byly přitom ve dveřích. Tak jsem zavolal na policejní linku," vysvětlil na čas.sk situaci poctivý mladík.

Překvapený hlas na druhé lince ho pak poprosil, aby počkal před autem a pohlídal ho než se muži zákona vrátí. Jozef tvrdí, že na místě stál asi hodinu, než někdo přišel. Policejní mluvčí Petra Vašková chybu svých kolegů přiznala.

Prověřovali chatky a zpět byli do pěti minut

Podle ní však časový údaj pana Jozefa nesedí. K autu se prý policisté vrátili do pěti minut po nahlášení. A jak vysvětlila, jejich roztržitost? Jednoduše. Muži zákona plní své úkoly tak horlivě, že občas prostě ztratí hlavu.

"Hlídka prověřovala oznámení o vloupání do jedné z místních chatek. Ta byla v těžko dostupném terénu a policisté si tak museli vzít jiné auto. Ve spěchu pak nechali klíče ve dveřích," informovala Vašková.

kacota ( 6. prosince 2010 00:53 )

ježiš kam na to chodíš

delavar ( 5. prosince 2010 22:16 )

Keď som ja slúžil u Polície,/zhodou okolností aj v Banskej Bystrici /zažil som tam všeličo a zabudnuté kľúče sú len slabý odvar. Išli sme s kolegom ako hliadka v noci cez park,kedy zrazu zmizol v kroví a riešil ,,veľkú,,.Ja som mu strážil ,,priestor aktu vyprázdňovania,, a došlo k najhoršiemu-nemal toaleťák pri sebe.Ja som tiež žiadny nemal a napadla ma spásonosná myšlienka:Tak zober papierové peniaze a konaj!!! Za chvíľočku som ho videl vychádzať,mykal rukou hore-dole a smutne prehlásil:Mal som len samé drobné..... bol to taký zvláštny človek.Raz pristihol manželku doma ako mu ju riešili dvaja chlapi.Zakričal: Héj! Héj! A ona hovorí: A mňa nepozdravíš?? Inak je v B.Bystrici krásne,krásna príroda,okolie samotní obyvatelia.Bystričanky sú veľmi šarmantné.zajdite a presvečte sa o pravdivosti mojich slov.Všetko sa vám potvrdí!!!

Shelby16 ( 5. prosince 2010 19:38 )

Aspoň 100 €, jít tam nějaký nepoctivec, tak auto je fuč.

palko1961 ( 5. prosince 2010 18:04 )

ze to auto nehlidal nejaky kanadan. Ten by zavolal pocetnemu pribuzenstvu a auto by bylo pryc. Potom rychle rozebrat a trada do zberu. A zbylo by aj na palenku, cigaretle......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa