Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Nepříjemná návštěva: Obrovský pavouk syčel a stavěl se na zadní

Autor: šim, Čas.sk - 
10. října 2010
11:56

Pavoučci se prý nemají vyhánět obydlí, aby se s nim nevyhnalo také štěstí. Pavouka, kterého objevil čtenář ze slovenského města Senec, pan domácí vyprovodil s radostí. Naštěstí tohoto asi šesticentimetrového tvora nezlikvidoval, hrozila by mu totiž pokuta.

Také v našem zeměpisném pásmu žijí pavouci, kteří připomínají tropické druhy. Tohoto gigantického pavouka našel před domem v Seneci, obci nedaleko Bratislavy, čtenář slovenského serveru Čas.sk, pan Gabriel. „Měl asi šest centimetrů. Zvedal přední končetiny a syčel. Nevím, co s ním, zabít jsem ho nechtěl,“ řekl pro Čas.sk nálezce.

„Jde o našeho největšího pavouka strehúňa škvrnitého (česky - slíďák tatarský, pozn. red.). V posledních letech se často vyskytuje na sečených travnatých plochách. Je možné, že se někdy zatoulají také do příbytků,“ řekla odbornice na pavouky Zuzana Krumpálová ze Slovenské AV.

Tento druh, který se v Česku vyskytuje v oblasti střední a východní Moravy, je zákonem chráněný, za jeho zabití byste mohli dostat i pokutu!

vlamore ( 21. října 2011 07:55 )

Jen by dotyčný pavouk na mě koukl těma*bezelstnýma*očičkama,okamžitě razím díru ve zdi a je mě jedno,z jakého patra skáču.Takže každý v mojem okolí ví, že je lepší a levnější ho zabít,protože pobyt na ARU by došel podstatně dráž!!!!

lukasj ( 20. října 2011 17:48 )

Ten je krásnej. Škoda, že tu nežije.....

palko1961 ( 14. února 2011 15:29 )

tu potvoru sejmul. Kdyby mi v tom chtel ale zabranit nejaky milovnik zvirat, tak bych mu ho bez pardonu hodil za krk.

knizkova8 ( 11. října 2010 10:25 )

Jo už se vidím jak držím jakéhokoliv pavouka za nohy a koukám mu na tlamu Jse schopná nejít na záchod a čekat až přijde manžel z práze. Trpím arachnofobií a ani k pokoutníkovi se nepřiblížím,viděla jsem jak umí skákat. Brr

znojmacka ( 11. října 2010 07:42 )

boball

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa