Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

RetroSilvestr: Čtenář na fotce poznal strejdu!

Autor: rvs, jos - 
30. prosince 2010
18:11

Soutěž o nejlepší retrofotografii ze Silvestra přinesla pořádné překvapení! Na jedné z fotografií, kterou jsme uveřejnili, totiž jeden ze čtenářů poznal svého strýce, který za 1. světové války sloužil v rakouskouherské armádě!

"Byl jsem velmi překvapen, když jsem viděl foto důstojníků slavících Silvestr. Na této fotce je totiž čtvrtý zleva můj strýc, poručík Wolfgang Brauneis," napsal nám čtenář Tomáš Kuča, který též přiložil fotku z roku 1932, kde je jeho strýc již v kruhu rodinném:

Pan Kuča má fotku se svým strýčkem též z roku 1932. Jeho strýc je první zleva. Pan Kuča má fotku se svým strýčkem též z roku 1932. Jeho strýc je první zleva. | Tomáš Kuča

Fotku s důstojníky z roku 1916 do soutěže poslal pan Jiří Ráčil z Brna. "Na snímku zcela vpravo je můj praděd, kapitán Teodor Myslivec z Brna, který sloužil u C. K. Zeměbraneckého sapérského praporu č. 2. Snímek je zhotoven na frontě v italských Dolomitech a je popsán jako oficírský přípitek o Silvestru 1916. Na stole jsou lahve "šampáňa" a na stěně v pozadí nutný obraz císaře," napsal do redakce pan Ráčil.

Na této fotce poznal pan Kuča svého strýce, je čtvrtý zleva. Na této fotce poznal pan Kuča svého strýce, je čtvrtý zleva. | Jiří Ráčil

Přihlaste se také do silvestrovské soutěže! Na adresu tip@blesk.cz nám posílejte nejlepší, nejstarší, nejzábavnější fotky, jak jste v minulosti trávili Silvestr a příchod Nového roku. V předmětu e-mail označte heslem "Silvestr". Nezapomeňte napsat, jak fotka vznikla, kdo na ní je a kontak na sebe. Ty nejlepší snímky opět odměníme!

 


 

DALŠÍ FOTKY:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa