Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Poslední svatba v roce: Slíbili si věrnost na zřícenině

Autor: Vlaďka Hradská, Kšim - 
31. prosince 2010
20:31

Jak prožít příchod do nového roku tak, aby na tento den člověk nikdy nezapomněl? Změnit Silvestra na den svatební! Právě to udělal Pavel Navrátil z Českých Budějovic a Magdalena Fialová z Prahy. Své ano si řekli 31. prosince, jen pár minut po poledni na Vítkově hrádku, nejvýše položeném hradě v Česku.

Stali se tak posledním párem v zemi, který se v roce 2010 rozhodl vstoupit do manželství. Od nápadu je neodradilo ani mrazivé počasí. Při mínus 12 °C si uprostřed romantické zříceniny nedaleko česko-rakouské hranice řekli své ano v dobových kostýmech z doby Rožmberků.

Romantické bylo i jejich seznámení. Magdalena Fialová (43) navštívila v létě na Českokrumlovsku turisty vyhledávanou hradní věž, kde potkala purkrabího Vítkova hrádku Pavla Navrátila (63). Druhý den se vrátila na místo a od té doby se už neodloučili.

A proč se brali poslední den v roce? „Chtěli jsme být v tento den hlavně s přáteli. Většina z nich sem jezdí na Silvestra a z plošiny hrádku vítají o půlnoci Nový rok. Nedovedu si představit hezčí prostředí. Mezi svými a kulisy nám budou dělat ohňostroje z Čech a Rakouska,“ řekla novomanželka.

„Svatební noc bude až po půlnoci. Manželka o nic nepřijde,“ dodal Pavel Navrátil, který se ženil již potřetí. Jeho žena podruhé.


Vítkův hrádek nazývaný také Vítkům kámen je
nejvýše položeným hradem v Čechách (1050 m.n.m.). Leží na šumavském hřebeni u osady Svatý Tomáš nedaleko Lipenské nádrže v okrese Český Krumlov. Byl založen v polovině 13. století. Před 12 lety začalo zdevastovanou památku spravovat stejnojmenné občanské sdružení. Nadšenci se pustili do rozsáhlých oprav, jejichž součástí bylo i vybudování vyhlídkové plošiny. Při dobré viditelnosti jsou z ní vidět Alpy. Ročně navštíví Vítkův hrádek 30 tisíc turistů.


mandat ( 1. ledna 2011 19:56 )

GRATULUJI!!!!

Zobrazit celou diskusi