Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vítejte v Bradavicích a připravte si desetitisíce!

Autor: INT, so, ČTK - 
20. června 2010
07:14

Tisíce nedočkavců se v sobotu tísnily u hlavní brány ještě před slavnostním otevřením zábavního parku Kouzelný svět Harryho Pottera v americkém Orlandu na Floridě. Fanoušci čarodějnického učně zde mohou proniknout do jeho světa a navštívit hrad Bradavice, kde Harry a jeho přátelé studovali kouzla.

První návštěvníky vítal osobně Potterův představitel Daniel Radcliffe (20). Do parku, který se zřejmě stane vyhledávanou atrakcí, se jde kamennou vstupní branou a kolem expresu chrlícího páru. Dokonalá kopie hradu se tyčí nad okolními střechami chatrných domků a obchodů, které znají diváci filmů o Harrym Potterovi.

V jednom z nich je k mání lotroskop i ultradlouhé uši. Lze ochutnat máslový ležák či čokoládové žabky. Po otevření se u jednotlivých atrakcí tvořily fronty. Nejdéle, až 90 minut, čekali zájemci na Radcliffův podpis a na atrakci Harry Potter a zakázaná jízda, což je podle pořadatelů vrchol návštěvy parku. Každý při ní zažije autentické pocity letu na koštěti. Do nosu mu stoupá kouř a na tvář dopadají kapky vody, když se řítí kolem scén z Harryho života – od famfrpálového hřiště až po ohromné pavouky a draky. Jízdu provází projekce postav známých z filmů.

Připravte si desetitisíce korun!

Společnost provozující Potterův zábavní osmihektarový park na Floridě již před otevřením začala prodávat speciální prázdninové balíčky. Dospělí zájemci za čtyřdenní pobyt ze základní nabídky zaplatí 12 200 Kč a čtyřčlenná rodina 29 tisíc Kč. Košťata přijdou zájemce o suvenýry na 5300 až 6400 Kč, kouzelnické hůlky v přepočtu na skoro 600 korun a šátek se znaky Nebelvíru stojí 750 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa