Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rodičům odlezlo batole na silnici, řidič se zděsil: „Málem jsem ho přejel“

Uprostřed silnice se objevilo batole, řidič ho málem přejel
Uprostřed silnice se objevilo batole, řidič ho málem přejel  (Autor: reprofoto Twitter)
Autor: Mii - 
29. září 2018
12:50

Neobvyklý pohled se naskytl řidiči v americkém státě New Jersey, když minulý víkend v odpoledních hodinách jel do práce. Uprostřed rušné silnice nedaleko města Lakewood se nacházelo batole (10 měs.), které po ní pomalu lezlo. Řidič si nejdříve myslel, že jde o nějaký nepořádek, a tak nezpomaloval. Že neznámý objekt je živé dítě, si uvědomil, až když se pohnulo.

Cory Cannon (41) nečekal, že ho během cesty do práce potká něco tak neobvyklého. Cestu zná a jezdí po ní pravidelně. „Myslel jsem si, že je to hračka nebo tak něco,“ popisoval své první myšlenky pro místní deník Ashbury Park Press.

Bylo již mírně šero, což viditelnosti moc nepomáhalo. Nakonec ale zastavil a začal zjišťovat, co se stalo. Jako první si dítě vyfotil, aby mu lidé jeho vyprávění věřili. „Věděl jsem, že musím získat nějaký důkaz a na mém telefonu byla otevřená GPS. Tak jsem postupně svým pracovním autem zastavil, vystoupil, pořídil fotku a začal zastavovat přijíždějící auta,“ vyprávěl Cory, co se dělo následovně.

Když si byl jistý, že se dítěti nemůže nic stát, zavolal policii. V tu chvíli celý incident uviděl soused, který k batoleti přispěchal a odnesl ho rodičům – ukázalo se, že patřilo nedaleké rodině, která měla u silnice dům.

Rodinu prověří sociální pracovníci

Policie po krátkém vyšetřování zjistila, že batole se nejspíš dostalo ven skrze vchodové dveře, které nechal otevřený jeho sourozenec. Rodiče to nevěděli a o nešťastné události se dozvěděli až od souseda, když přišel s batoletem v náručí.

Matka dítěte později místnímu deníku argumentovala, že šlo o nehodu a chvilkovou nepozornost. To potvrdili i přátelé rodiny, podle kterých se rodiče o své děti starají dobře. Uniklé batole byla prý jen chyba.

Policie nicméně i přesto zavolala sociální pracovníky, aby rodinné podmínky prověřili. „Pokaždé, když se dítě ocitne v nebezpečí, je musíme kontaktovat,“ vysvětloval starosta města Ray Coles.

Video  Rodiče nemohli uvěřit svým očím! Dva psi pomohli batoleti utéci z postýlky  - Youtube
Video se připravuje ...

kaonkl ( 29. září 2018 16:51 )

fido2: když je veranda napojená na kuchyň, polootevřený prostor, tak v tom nevidím problém, byl pod dohledem, nebyl bezprizorní. A ohrádka ? Z postýlky - ohrádky se poprvé dostal v 7mi měsících. Chodit začal v 9i, v 10i užběhal jak drak. Byl na svůj věk hodně vysoký a fyzicky opravdu zdatný. To by musela být snad klec s poklopem i nahoře, aby se z toho nedostal pryč. Prostě jsou děti a "nespoutaní živlové". A vím, o čem mluvím, dětí mám celkem 5, tenhle nejmladší je prostě živel, u žádného ze starších dětí jsem to nezažila.

egyptanka ( 29. září 2018 15:46 )

Tihle mají každý rok nové.

fido2 ( 29. září 2018 15:34 )

Ohrádka nebyla? Nechat dítě samotné na verandě? Roční dítě patří do ohrádky.

kaonkl ( 29. září 2018 13:53 )

Kolikrát stačí jen mžik. Stalo se mi něco podobného. Můj tehdy roční syn si hrál na uzavřené zasklené verandě, která je součást domu já vařila v kuchyni, která má jedno z oken přímo na verandu, takže jsem ho měla stále na očích. Pak jsem šla nakrájet cibuli, chvilka .. a stačilo to na to, aby si prcek - dodnes nevím jak - tu verandu odemkl a vyběhl ven. Minutu poté mi už zvonili sousedé se synem v náručí. Dodnes jsem jim vděčná, protože tady po okolí to pro dítě není zrovna bezpečné (jezírka s aligátory, pavouci černé vdovy, koutníci a taky jedovatí hadi). Sociálku nikdo nevolal, sousedé nás naštěsti znali a věděli hned, že dítě je naše a že syna nezanedbáváme, že si prostě jen vyšel na špacír. Své cappirfieldské sklony dokázal ještě jednou, o 3 měsíce později, když se nějakým zázrakem protahl otvorem pro kočky na dveřích. Někdy stačí opravdu tak málo. Rodiče můžou mít oči na stopkách, ale máte-li vynalézavé a živější dítě, stačí minuta nepozornosti a následky mohou být fatální.

Zobrazit celou diskusi