Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jeden mrtvý a 17 nemocných z bakterie v mletém mase. Tuny hovězího mizí z pultů

Autor: Mii - 
21. září 2018
16:24

S výskytem bakterie E. coli v mletém hovězí mase se potýkají úřady v USA. Již 17 lidí z kontaminovaných potravin onemocnělo a jeden člověk zemřel. Problém se objevil v mase společnosti Cargill Meat Solutions, která má výrobu i v Evropě, informuje americké ministerstvo zemědělství.

E. coli byla zjištěna v mletém hovězí mase, které bylo zabaleno 21. června a následně odesláno do obchodů po celé Americe. Úřady proto přikázaly, aby všech 60 tun produktu bylo staženo a zničeno. Doporučují také lidem, ať si zkontrolují své mrazáky, zda v něm maso tohoto data a značky nemají.

„Jsme smutní, že kontaminace jednoho našeho produktu E. coli vedla k úmrtí. Náš tým pro bezpečnost potravin věc vyšetřuje a snaží se zaručit, abychom vždy poskytli bezpečné potraviny,“ uvedla společnost v prohlášení.

Mezi příznaky onemocnění E. coli patří průjem a zvracení. Při vážnějších infekcích může dojít až k selhání ledvin a následné smrti.

Cargill Meat Solution má tři závody i v Evropě – v Británii, Francii a Rusku. Do Evropy ještě dováží mražená kuřata z Brazílie a Thajska. V tuto chvíli nejsou informace, že by se maso kontaminované E. coli dostalo za hranice USA.

agfor ( 22. září 2018 19:38 )

To bude mít Babiš zase co skupovat - maso přemele ve svých masokombinátech, dodá české nálepky a draho Čechům prodá jako český výrobek.

1pravda1 ( 21. září 2018 23:35 )

Jinak, když vidím, že si lidé dávají krvavé steaky, ta si říkám, jojo, jak dlouho tam asi v restauraci to maso leželo, než si ho někdo dal, jsou dnes dost drahé, a tatarák, je dobrý, ale s bezpečností to asi bude také sázka do loterie.

1pravda1 ( 21. září 2018 23:32 )

Už varovali i před pitnou vodou z kohoutku dnes - kromě mikroplastů obsahuje pesticidy, které v kombinaci různých druhů pesticidů můžou vyvolat rakovinu.... a hormonech ve vodě se ví dlouho... takže ani nemusíte jist, i ta voda už není nic moc.

ja-stana ( 21. září 2018 23:20 )

Stačí to přemrazit. Nikdy nedělám jídlo z masa které není aspoň 48 hodin v mrazáku.

gabreta ( 21. září 2018 20:54 )

S tím zřizováním vlastního pěstování a chovů, ale už dávno začali!!

Zobrazit celou diskusi