Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šance na přežití je minimální? Po zpěvákovi ze Superstar dál pátrají v moři záchranáři

Autor: Darina Jíchová - 
10. září 2018
13:05

Pátrání po německém zpěvákovi Danielovi Küblböckovi (33), který měl v neděli vypadnout z výletní lodi společnosti AIDAluna u kanadského Newfoundlandu, pokračuje. Není jasné, zda účastník německé verze soutěže Superstar z paluby spadl nešťastnou náhodou, nebo jestli do moře o teplotě 10,5 stupně skočil úmyslně, informoval deník The Mirror.

Výletní loď mířila z Hamburku přes kanadský Newfoundland do New Yorku, po ohlášení muže přes palubu posádka a kapitán okamžitě zahájili záchrannou akci a vrátili se do místa, kde se měl Němec zřítit do moře. Küblböcka ale nenašli.

Německý zpěvák Daniel Kaiser-Küblböck vypadl z výletní lodi. Nebo skočil? Německý zpěvák Daniel Kaiser-Küblböck vypadl z výletní lodi. Nebo skočil? | Facebook

Pátrací akce

K pátrání se připojila pobřežní stráž z kanadského přístavu St. John's, kromě záchranářů na lodích zpěváka hledají i jednotky v letounech a helikoptéře. Současně byli do akce zapojení i lidé ze společnosti AIDAluna, ty během noci nahradili profesionálové.

Záchranáři se snaží pokrýt co největší plochu moře a Küblböcka najít co nejdříve. Zatím není jasné, jak k jeho pádu přes palubu došlo. Nicméně německý deník Bild přinesl svědectví jednoho z pasažérů, který tvrdí, že viděl někoho vyskočit z paluby číslo 5. Teorie, že zpěvák sám skončil, podpořilo i několik jeho známých.

Studená voda snižuje jeho šance na přežití

„Pátrání po nezvěstném bylo prozatím neúspěšné,“ oznámil dispečer pobřežní hlídky dnes ráno. Teplota moře se u kanadského pobřeží pohybuje kolem 10,5 stupně. „Naše myšlenky jsou s rodinou Daniela Küblböcka,“ uveřejnila společnost AIDAluna.

Küblböck má podle odborníků jen malou naději na přežití. Člověk je v tak studené vodě podle nich schopen přežít jen několik hodin. Do pátrání jsou zapojeny desítky lidí, Küblböckovy šance se ale každou minuty zmenšují.

Bavič a zpěvák Küblböck

Küblböck se v Německu proslavil svou účastí v pěvecké soutěži Superstar v roce 2003, kde skončil na 3. místě. Od té doby se pohyboval na německé scéně nejen jako zpěvák, ale i bavič. Do paměti Němců se zapsal hlavně svým pestrobarevným oblečením. Později účinkoval i v dalších soutěžích a pořadech.

analog ( 10. září 2018 21:48 )

Mate naprostou pravdu . Mozna chtel Kübelbeck aby se o nem zase psalo v novinach.Tak skocil......

Zobrazit celou diskusi