Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pastor pořádal hromadný křest v jezeře. Zabil ho při tom krokodýl

Autor: Mii - 
5. června 2018
22:48

Tragédií skočil křest zhruba 80 lidí, který pořádal protestantský pastor Docho Eshete v jezeře Abaya nedaleko etiopského města Arba Minch. Na svatého muže během ceremoniálu zaútočil krokodýl, který ho pokousal na zádech, nohách a na rukách. Pastor později na následky zranění zemřel. Informuje o tom server BBC.

„Pokřtil prvního člověka, následně druhého a takhle chvíli pokračoval. A pak najednou z ničeho nic vyskočil krokodýl a zakousl se do pastora,“ popisoval incident tamní obyvatel Ketema Kairo.

Zatímco účastníci ceremoniálu zůstali šokovaně stát na místě, přiběhli místní rybáři a pastorovi se pokoušeli pomoct. Nakonec se jim jen pomocí obyčejné rybářské sítě podařilo krokodýla zahnat, takže pastora nestrhl pod vodu. Jenže muž tou dobou utrpěl už natolik závažná zranění, že zanedlouho zemřel.

Útočil asi krokodýl nilský

Jezero Abaya je druhé největší jezero v Etiopii. Podle turistických průvodců je nádherné, ale vyskytuje se v něm nebezpečí. „Je domovem rozsáhlé populace krokodýlů, kteří jsou agresivní vůči lidem a zvířatům, protože v jezeře je málo ryb, tedy jejich obvyklé potravy,“ stojí ve světově uznávaném průvodci Lonely Planet.

Pastora Docho pravděpodobně zabil krokodýl nilský. Někteří mohou mít délku až šest metrů a vážit jednu tunu.

Ročně jsou podle statistik krokodýli nilští zodpovědní za více než 300 útoků proti lidem v Africe, což je nejvíce ze všech druhů krokodýlů. Jsou dokonce útočnější než lvi a hroši.

Zobrazit celou diskusi