Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sedm vězňů na útěku: Průšvihy ve vězení pokračují, Němcům prchli další dva muži

Autor: ČTK - 
1. ledna 2018
21:42

Z berlínské věznice Plötzensee dnes dopoledne uprchli další dva vězni. S odvoláním na policii o tom informovala agentura DPA. Už minulý čtvrtek přitom ze stejného zařízení uprchli čtyři odsouzenci, kteří jsou stále na svobodě.

Bližší informace o způsobu, jak se trestanci z vězení dnes dostali, policie nesdělila. Podle deníku Bild se 44letý Saldiray D. a 21letý Dominique B. na svobodu dostali oknem, ze kterého byla vytržena mříž.

Bild situaci označil za „nepochopitelné pokračování série průšvihů“ vězeňského zařízení.

Už minulý týden ve čtvrtek totiž prorazili čtyři odsouzenci ve věku 27 až 38 let část betonové zdi věznice Plötzensee a podlezli plot s ostnatým drátem. Použili k tomu přitom i těžké náčiní včetně velkého kladiva. K tomu se dostali v autodílně ve vězeňském areálu, kde pracovali.

Rozsáhlé pátrání po uprchlých trestancích bylo dosud neúspěšné. Policie pátrá také po dalším muži, který si v Plötzensee ve volném režimu odpykával svůj trest. V pátek se nevrátil z vycházky. Na útěku je tak nyní celkem sedm trestanců z berlínské věznice, kde je celkem kolem 360 odsouzených.

Video  Kajínek před premiérou svého dokumentu: Chtěl jsem osvobodit všechny vězně!  - Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi